Αποδράσεις

Ελατοχώρι, μια ξεχωριστή απόδραση στα Πιέρια

screenshot_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Χτισμένο στα κατάφυτα Πιέρια όρη, σε υψόμετρο 780, το Ελατοχώρι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα χειμερινού τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας. 

Το παραδοσιακό χρώμα του χωριού, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, η ωραία θέα, τα μονοπάτια που προσφέρονται για περιπατητικές διαδρομές, τα φιλόξενα τουριστικά καταλύματα συνθέτουν ένα περιβάλλον ιδανικό για μια ξεχωριστή χειμερινή απόδραση.

Ασφαλώς, κύριος πόλος έλξεως για την πλειονότητα των επισκεπτών του Ελατοχωρίου είναι το χιονοδρομικό κέντρο στη θέση «Παπά Χωράφι», στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων, σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από το χωριό. 

Χάρη στην προνομιακή θέση του, την υπέροχη θέα που προσφέρει και τις άρτιες εγκαταστάσεις του (10 πίστες με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, πίστες για snowboard και έλκηθρα), τοΧιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, καλύπτοντας τις απαιτήσεις τόσο των έμπειρων σκιέρ όσο και των αρχαρίων. Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργούν σαλέ, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών χιονοδρομίας, καθώς και σχολή σκι.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Ελατοχωρίου συγκεντρώνουν, επίσης, ηεκκλησία του Αγίου Νικολάου, στον παλαιό οικισμό (Σκουτέρνα ονομαζόταν άλλοτε), η λαογραφική συλλογή του χωριού και ο ήπιος ορεινός όγκος των Πιερίων με την ποικίλη βλάστηση, που προσφέρεται για πεζοπορία μέσα στα έλατα, τις καστανιές και τις οξιές, ορειβασία και αναρρίχηση (λειτουργούν ορειβατικά καταφύγια στις θέσεις «Άνω Μηλιά» και «Σαρακατσάνα»), ποδηλασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Πηγή: in.gr

Αποδράσεις

Ελατοχώρι, μια ξεχωριστή απόδραση στα Πιέρια

elatohori.jpg_1.jpg.jpg
Ακούστε το άρθρο

Χτισμένο στα κατάφυτα Πιέρια όρη, σε υψόμετρο 780, το Ελατοχώρι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα χειμερινού τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας. Το παραδοσιακό χρώμα του χωριού, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, η ωραία θέα, τα μονοπάτια που προσφέρονται για περιπατητικές διαδρομές, τα φιλόξενα τουριστικά καταλύματα συνθέτουν ένα περιβάλλον ιδανικό για μια ξεχωριστή χειμερινή απόδραση.

Ασφαλώς, κύριος πόλος έλξεως για την πλειονότητα των επισκεπτών του Ελατοχωρίου είναι το χιονοδρομικό κέντρο στη θέση “Παπά Χωράφι”, στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων, σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από το χωριό. Χάρη στην προνομιακή θέση του, την υπέροχη θέα που προσφέρει και τις άρτιες εγκαταστάσεις του (10 πίστες με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, πίστες για snowboard και έλκηθρα), το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, καλύπτοντας τις απαιτήσεις τόσο των έμπειρων σκιέρ όσο και των αρχαρίων. Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργούν σαλέ, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών χιονοδρομίας, καθώς και σχολή σκι.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Ελατοχωρίου συγκεντρώνουν, επίσης, ηεκκλησία του Αγίου Νικολάου, στον παλαιό οικισμό (Σκουτέρνα ονομαζόταν άλλοτε), η λαογραφική συλλογή του χωριού και ο ήπιος ορεινός όγκος των Πιερίων με την ποικίλη βλάστηση, που προσφέρεται για πεζοπορία μέσα στα έλατα, τις καστανιές και τις οξιές, ορειβασία και αναρρίχηση (λειτουργούν ορειβατικά καταφύγια στις θέσεις “Άνω Μηλιά” και “Σαρακατσάνα”), ποδηλασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Για διαμονή στο Ελατοχώρι σάς προτείνουμε τον ξενώνα Πήγασος

 
Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα