Υγεία

ΕΛΕΑΝΑ: Ενημερώνει για την αρθρίτιδα στην κεντρική πλατεία του Πύργου

ekdilosi_gia_tin_pagkosmia_imera_arthritidas_ston_pyrgo_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα αρθρίτιδας, (σ.σ. γιορτάζεται στις 12 Οκτωβρίου), το παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), θα πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις Ρευματικές Παθήσεις και την έγκαιρη διάγνωσή τους.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία του Πύργου από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. το μεσημέρι. Στην πλατεία θα στηθεί περίπτερο της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Ηλείας  και εθελοντές θα μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια για τις ρευματικές παθήσεις στους πολίτες.

«Στην χώρα μας σήμερα πάνω από ενάμιση εκατομμύριο συνάνθρωποι μας πάσχουν από ρευματικά νοσήματα. Ανάμεσα τους βρίσκονται και αρκετοί συμπολίτες μας από την Ηλεία. Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. παρέχει πληροφορίες και ψυχολογική στήριξη στους χρόνια πάσχοντες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με αισιοδοξία και δύναμη. Σε στηρίζει για να πάρεις τον έλεγχο του νοσήματος στα χέρια σου και σε καλεί να συμμετέχεις στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ρευματοπαθείς. Το παράρτημα Ηλείας στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει καταφέρει να διοργανώσει εκδηλώσεις και δράσεις σχετικές με τις ρευματικές παθήσεις και μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο εντάσσεται και η ενημερωτική εκδήλωση, το ερχόμενο Σάββατο, στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Καλούμε τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν το περίπτερο στην κεντρική πλατεία του Πύργου για να ενημερωθούν για τις ρευματοπάθειες από τον ρευματολόγο μας και τους εθελοντές μας αλλά και να γίνουν μέλη του παραρτήματος»… τονίζει η πρόεδρος του παραρτήματος Ηλείας της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., Μαρία Πλάγου.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα. Μέλη της ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α. είναι κυρίως άτομα που πάσχουν από Αρθρίτιδα / Ρευματισμό, Ρευματολόγοι και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν από Αρθρίτιδα / Ρευματισμό. Όλα τα μέλη συμμετέχουν εθελοντικά.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και για το τοπικό παράρτημα μπορεί να βρει στο Facebook στην ομάδα ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. ΗΛΕΙΑΣ.

Όλη η επικαιρότητα