Ηλεία

Ελεύθεροι οι τρεις από την ‘συμμορία των 5’ – Απολογήθηκαν χθες στον Ανακριτή Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Αμαλιάδας, οι τρεις από την ‘συμμορία των 5’ που κατηγορούνται για μία κλοπή και δύο απόπειρες στην περιοχή του Λευκοχωρίου.

Πρόκειται για δύο ανήλικους ρομά 14 και 15 ετών και έναν 21χρονο ρομά επίσης, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή του Λευκοχωρίου και συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού.

Τόσο στους παραπάνω τρεις, όσο και σε άλλους δύο ημεδαπούς, δύο αδέλφια ηλικία 26 και 31 ετών από την περιοχή του Λευκοχωρίου που εμπλέκονται στην συμμορία και συνελήφθησαν προχθές μετά από την έκδοση εντάλματος του Ανακριτή Αμαλιάδας, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από την Εισαγγελέα Αμαλιάδας σε βαθμό κακουργήματος.

Δύο απόπειρες και μία κλοπή

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα από άτομα που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές (συμμορία) και διέπρατταν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των τριών ρομά και των δύο αδελφών, φέρεται ότι στις 17 Φεβρουαρίου και οι πέντε με ΙΧΦ ιδιοκτησίας του 31χρονου που οδηγούσε ο 26χρονος αδελφός του αποπειράθηκαν δύο φορές να διαρρήξουν σπίτι και κατοικία στην περιοχή του Λευκοχωρίου, ωστόσο τράπηκαν σε φυγή εξαιτίας του συναγερμού. Επέστρεψαν για τρίτη φορά στις 21 Φεβρουαρίου, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους αυτή τη φορά με κουκούλες και καλσόν γιατί είχαν καταγραφεί αρχικά από τις κάμερες ασφαλείας, και τελικά αφού έσπασαν το λουκέτο τη περίφραξης κατάφεραν να αφαιρέσουν από το σπίτι και την αποθήκη δοχεία με λάδι και διάφορα εργαλεία και γεωργικά μηχανήματα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.

Όταν συνελήφθησαν οι τρεις ρομά κατά την προανακριτική διαδικασία ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στην μία απόπειρα και κατά την κλοπή και υπέδειξαν που είχαν κρύψει τα κλοπιμαία.

Τους χρησιμοποίησαν

Κατά την απολογία τους χθες στον Ανακριτή Αμαλιάδας, υποστήριξαν ότι τους χρησιμοποίησαν, τους παραπλάνησαν και τελικά τους εκβίασαν τα δύο αδέλφια για να λάβουν μέρος.

Όπως είπε και ο δικηγόρος και των τριών ρομά ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης, οι πελάτες του δεν έχουν απασχολήσει άλλη φορά τις αρχές. Τελικά, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 1η, 10 και 20 του μηνός.

Εξετάζεται η συμμετοχή τους και αλλού

Σε ότι αφορά τα δύο αδέλφια τα οποία συνελήφθησαν προχθές, ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν σήμερα το πρωί. Να σημειωθεί πάντως ότι και οι δύο έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές, ο ένας εξ αυτών με την ληστεία σε ταχυδρομικό διανομέα πριν δύο χρόνια στο Λευκοχώρι, ο οποίος δίνει παρών στην Αστυνομία τρεις φορές το μήνα και ο άλλος για την διάπραξη δύο κλοπών και δίνει το παρών στην Αστυνομία μία φορά το μήνα. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και σε άλλες ανάλογες πράξεις και εξετάζεται και το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην σπείρα που εξαρθρώθηκε προχθές.

Όλη η επικαιρότητα