Αχαϊα

Ελεύθερος ο ιερέας που κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά σε καρναβαλικές κατασκευές στην Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε ο ιερέας, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαζε φωτιές σε καρναβαλικές κατασκευές που είχε τοποθετήσει ο δήμος, σε διάφορα σημεία της Πάτρας.

Ο ιερέας οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 5 Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Γιάννης Παπαναστασόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πράξη, όπως φαίνεται ότι τελέστηκε, δεν έχει ως κίνητρα την απλή ποινική παραβατικότητα, αλλά έχει ένα θρησκευτικό εφαλτήριο, το οποίο ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να εξιχνιάσουμε και να ερμηνεύσουμε, ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε τα πράγματα, όπως πραγματικά έχουν».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «είναι πολύ πιθανό να υπέλαβε ως εκτροπή από την θρησκευτική συμπεριφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ο ιερέας συνελήφθη χθες το βράδυ, ύστερα από τον εμπρησμό μίας ακόμη καρναβαλικής κατασκευής στην περιοχή του Ακταίου, ενώ κατηγορείται ακόμη ότι τα ξημερώματα της Τρίτης είχε βάλει φωτιά με εύφλεκτο υλικό σε τρεις ακόμη καρναβαλικές κατασκευές στο κέντρο της Πάτρας.

via

Όλη η επικαιρότητα