Αρθρογραφία

Έλενας Κονιδάρη: Ανάσταση η ελπίδα του κόσμου

Ακούστε το άρθρο

Διανύοντας τη Μεγάλη Εβδομάδα των παθών του Χριστού η οποία θα μας οδηγήσει στο πιο ελπιδοφόρο γεγονός, που είναι αυτό της Ανάστασης του Κυρίου, θα ήθελα να ευχηθώ σύντομα να φτάσει η ώρα της Ανάστασης και για την πολύπαθη χώρα μας.

Η περίοδος των παθών είναι ιδιαίτερα μακρά για την Ελλάδα μας και οι πληγές που έχει ανοίξει σε κάθε συμπατριώτη μας είναι πολύ βαθιές. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι ο Έλληνας, στις δύσκολες περιόδους, πάντα καταφέρνει να σηκώνει το κεφάλι ψηλά και να εργάζεται για την αναγέννηση του τόπου του.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους και σε όλες η ώρα της Ανάστασης της πατρίδας μας να σημάνει άμεσα. Ο δρόμος που οδηγεί σε αυτή απαιτεί απ’ όλους μας υπευθυνότητα, εργατικότητα, συνεννόηση, συνεργασία, ειλικρίνεια και εντιμότητα. Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν έχουμε περιθώριο επιλογής άλλης διαδρομής. Ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε, τις συνέπειες των λανθασμένων επιλογών.

Εύχομαι η Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε, να ρίξει τον σπόρο για την καλλιέργεια της αγάπης και της ελπίδας, που μας διδάσκει η Ανάσταση, στο νου και στην καρδιά όλων μας. Είναι οι δύο αλάνθαστοι φάροι οι οποίοι μπορούν να μας οδηγήσουν στο λιμάνι της σωτηρίας.      

Όλη η επικαιρότητα