Ηλεία

Ελένη Μπούκλη: Στο ρόλο της Ηλέκτρας

Ακούστε το άρθρο

Από τις 23 Γενάρη στο Θέατρο Τέχνης..

Tην εκδίκησή της ως Ηλέκτρα για το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα θα παίρνει από τη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν από την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου μέχρι τουλάχιστον και τις 12 Απριλίου, η ταλαντούχα ηθοποιός με καταγωγή από τον Πύργο Ελένη Μπούκλη.

Έτσι μέσα από την τραγωδία του Σοφοκλή «η δική μας» Ελένη θα ξεδιπλώσει για ακόμη μία φορά το πολύπλευρο ταλέντο της στην υποκριτική και τη μουσική κάτω από τις οδηγίες του σκηνοθέτη  Άρη Μπινιάρη και συμπρωταγωνιστώντας στο πλευρό της Εβελίνας Παπούλια.

Η Ελένη Μπούκλη που από την πρώτη στιγμή έλαμψε το αστέρι της στο χώρο του θεάτρου βαδίζει ήδη στον όγδοο χρόνο της καριέρας της ως ηθοποιός, έχοντας έως τώρα αποσπάσει θετικότατες κριτικές μέσα από τις ερμηνείες της.

Ένα εξαιρετικά όμορφο και δροσερό κορίτσι, με όνειρα, όρεξη και ζωντάνια που όλοι όσοι την έχουμε δει στη σκηνή  έχουμε διαπιστώσει την ενέργεια και δυναμική που εκπέμπει.

Η Ελένη αγαπά ιδιαίτερα τη μουσική κάτι που άλλωστε φαίνεται μέσα από τις επιλογές της, ενώ όπως μου εκμυστηρεύτηκε με την τηλεόραση δεν έχει συχνή επαφή, παρ’ όλα αυτά αν κάτι στο μέλλον τις κινούσε το ενδιαφέρον της, φυσικά και θα το επιχειρούσε..

Πρώτη της παράσταση ήταν η Ευρυδίκη στο θέατρο Πορεία το 2012, από τότε ακολούθησαν πολλές εξαιρετικές συνεργασίες όπως οι Τραχίνιες του Σοφοκλή το 2013 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου όπου είχε τη χαρά να παίξει μαζί με την αδερφή της Νάνσυ, επίσης ηθοποιό.

Ακολούθησαν πολλές δουλειές όπως το Δωμάτιο του Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο το 2016, η Λυσιστράτη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων το 2016, η Ειρήνη στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το 2017, η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία  στο Εθνικό Θέατρο Rex Σκηνή “Μαρίκα Κοτοπούλη” το 2018 κ.ά.

Η Ελένη είναι η δεύτερη κόρη του Θανάση Μπούκλη που διατηρεί το εστιατόριο «Εν λευκώ» στον Πύργο και την παραλία του Επιταλίου.

Ανήκεις στα κορίτσια που έπαιζαν κρυφά ρόλους στην παιδική ηλικία ή ήταν τυχαία η ενασχόλησή σου με την υποκριτική ;

Προϋπήρχε η μεγάλη αγάπη μου κι η ενασχόληση μου με τη μουσική από πολύ μικρή, απ’ όσο με θυμάμαι δηλαδή, και αυτή με οδήγησε στην υποκριτική.

Η οικογένειά σου, τί ρόλο είχε σε αυτή την απόφασή σου ;

Η οικογένειά μου είχε το ρόλο του μάγου! Ναι αλήθεια έτσι μου φαινόταν τότε! Θυμάμαι δηλαδή να εμφανίζεται μια κιθάρα, να βρίσκομαι σε στούντιο χορού, γενικά να μου ανοίγουν τον «καλλιτεχνικό» χώρο, ίσως εν αγνοία τους, απλόχερα. Όσο για την αδερφή μου Νάνσυ, ήταν πολύ κοντά μου όταν αυτό συνέβαινε.

Ηθοποιός ή μουσικός ; Ποιο υπερέχει ; 

Σίγουρα η μουσική είναι ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή μου, είναι αυτό που ξεκίνησα κι ο τρόπος που ακούω ακόμα και στο θέατρο.

Πρεμιέρα με την Ηλέκτρα του Σοφοκλή στις 23 του μήνα, πόσο σε τρομάζει το βάρος αυτού του ρόλου ;  Πώς προέκυψε ; Με τον Άρη Μπινιάρη συνεργάζεσαι για δεύτερη φορά ; 

Ηλέκτρα ναι, δε θα ‘λεγα ότι με τρομάζει, αλλά ότι υπάρχει αυτός ο φόβος για το άγνωστο, για κάτι τελείως καινούριο. Η αρχαία τραγωδία από μόνη της ανοίγει ένα καινούριο τοπίο, υπέροχο να το περπατάς.

Με τον Άρη συνεργαστήκαμε στο’ χορό της φωτιάς ‘ που έχει σκηνοθετήσει για το Δημοτικό θέατρο Πειραιά. Η Ηλέκτρα νομίζω προέκυψε για την ανάγκη που υπάρχει γι’ αυτό το έργο να ακουστεί, «να ακουστεί ο κρυφός του ο λόγος», όπως λέει και στην αρχή της η παράσταση.

Πολλοί συνάδελφοί σου μπορεί να φτάσουν 50 και 60 χρ και να μην παίξουν ποτέ στην Επίδαυρο. Και εσύ το έχεις καταφέρει. Τί θυμάσαι πιο έντονα απ’αυτή την εμπειρία ; Τελικά έχει αυτή την ενέργεια που λένε όλοι ; 

Η Επίδαυρος είναι ξεχωριστή! Αυτό που θυμάμαι είναι η ζέστη στις πέτρες από τον καυτό ήλιο, τα δέντρα πάνω-πάνω ψηλά που είχα καθίσει και είχα δει το ηλιοβασίλεμα σε αυτή την ησυχία που μόνο εκεί την έχω νιώσει. Υπέροχη εμπειρία, σε συντονισμό με τη φύση. Ήταν απίστευτο ότι κι αν συνέβαινε, υπήρχε μια σιωπή.

Θωρείς τον εαυτό σου τυχερό ; Διαβάζοντας το βιογραφικό σου, έχεις κάνει σπουδαία πράγματα και είσαι τόσο νέα σε ηλικία. Ποιο ξεχωρίζεις ; 

Μεγάλο ερώτημα η τύχη, δεν ξέρω αν πιστεύω σε αυτή, η ζωή η ίδια έχει τους δικούς της ρυθμούς και κυλάει, δεν μας ρωτάει. Νιώθω όμως ευλογία που ήμουν εκεί με τα μάτια μου ανοιχτά να βιώνω αυτά τα όμορφα που ήρθαν στο δρόμο μου. Όλα είναι ξεχωριστά, το καθένα για διαφορετικούς λόγους μέσα μου….

Θέατρο, τηλεόραση,κινηματογράφος μουσική. Με άριστα το 10 πώς θα τα βαθμολογούσες ; 

Δεν τα πάω καλά με τα νούμερα.. αλήθεια!! Αγαπώ ιδιαίτερα τη μουσική κι όταν αυτή υπάρχει, όχι απλά σα μελωδία, αλλά σαν παύση, αρμονία και σιωπή σε κάτι απ’ αυτά τότε ναι, βάζω σε όλα 10!!!

Θα μπορούσες να παίξεις σε ένα καθημερινό σίριαλ ; 

Με την τηλεόραση δεν έχω συχνή επαφή, αν ήταν όμως κάτι που θα κινούσε το ενδιαφέρον μου, φυσικά και θα μπορούσα.

Για το καλοκαίρι έχεις να μας ανακοινώσεις κάτι από επαγγελματικής πλευράς ; Ή είναι νωρίς ; 

Yπάρχουν πολλές συζητήσεις, όμως ακόμα είναι  πολύ νωρίς.

Είσαι και μια πολύ όμορφη κοπέλα. Σε βοήθησε αυτό στη δουλειά σου ή αμφισβήτησαν  τις υποκριτικές και μουσικές σου δυνατότητες λόγω της εμφάνισής σου ; 

Τι να σας πω.. ευχαριστώ καταρχάς, (χαμογελάει…)! Δε γνωρίζω αν με βοήθησε κάτι στην εμφάνιση μου, αλλά νομίζω ότι στις συναντήσεις με τους ανθρώπους στην εργασία αυτή, σίγουρα υπάρχει και κάτι «άλλο» που τους φέρνει κοντά, τώρα, αν θέλουμε να ανακουφιστούμε ας το πούμε απλά ομορφιά.

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Η Ελένη λατρεύει να πηγαίνει στη θάλασσα και την επισκέπτεται με την πρώτη ευκαιρία,αγαπά να περπατά στη φύση, να μαγειρεύει σε αγαπημένους της φίλους και να τρώνε μαζί.  Αγαπημένο της χρώμα είναι το πράσινο και αγαπημένος προορισμός της για διακοπές είναι  η Αίγινα.  Κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί ανάμεσα σε πολλά φιλάει τα γατιά της και λέει «ευχαριστώ» ..!!!

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

Η Ηλέκτρα είναι μια διασκευή βασισμένη στη μετάφραση του Γ. Χειμωνά/ Άρη Μπινιάρη, σε Σκηνοθεσία/ Δραματουργία Άρη Μπινιάρη και τη Μουσική σύνθεση υπογράφει ο Χρήστος Γεωργόπουλος.

Ερμηνεύουν: Εβελίνα Παπούλια, Ελένη Μπούκλη, Λένα Μποζάκη, Δημήτρης Μανδρινός, Νίκος Τσολερίδης, Τάσος Κορκός, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Δώρα Ξαγοράρη, Κατερίνα Δημάτη, Άρης Μπινιάρης Μουσικός επί σκηνής: Χρήστος Γεωργόπουλος

Όλη η επικαιρότητα