Ελένη Παυλή: Πρώτη στην Ιατρική Πάτρας με τη βοήθεια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου

Όταν πριν από τρία χρόνια, η Ελένη Παυλή περνούσε το κατώφλι του 2ο Επαγγελματικού Λυκείου, στον Πύργο, δεν φανταζόταν ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα την έφερναν στο κατώφλι ενός ΑΕΙ και μάλιστα σε μια Σχολή υψηλών απαιτήσεων, όπως η Ιατρική.

Με πείσμα, επιμονή και με τη στήριξη των καθηγητών της, η Ελένη Παυλή κατάφερε να συγκεντρώσει 19.205 μόρια και χάρη στη φετινή νομοθετική ρύθμιση που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές των ΕΠΑΛ να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις αποκαλούμενες «πρωτοκλασάτες» πανεπιστημιακές σχολές, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Πατρών, καταλαμβάνοντας την 1η από τις δύο θέσεις που προβλέπονται για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων.  «Όταν είδα τα αποτελέσματα χάρηκα απίστευτα. Ένιωσα ότι δεν πατάω στη γη», λέει συγκινημένη στην εφημ. «Πατρίς» αφού οι κόποι και οι προσπάθειες έπιασαν τόπο. «Ήταν μια ευκαιρία ζωής αυτό που συνέβη», λέει η Ελένη και εξηγεί πως προτού ανοίξει ο δρόμος για την Ιατρική, στόχευε στην εισαγωγή σε κάποιο ΤΕΙ Μαιευτικής ή Νοσηλευτικής. «Είχα στο μυαλό μου ότι θα ασχοληθώ με τον τομέα Υγείας, αλλά τότε, λόγω του ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα εισαγωγής στην Ιατρική, σκεφτόμουν κάποιο ΤΕΙ Μαιευτικής ή Νοσηλευτικής», εξηγεί.

Για να πετύχει το στόχο της, εκτός από την πολύ σκληρή προσωπική δουλειά που χρειάστηκε να καταβάλλει, είχε την αμέριστη συμπαράσταση των καθηγητών της στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, όπου φοιτούσε, αλλά και των καθηγητών της στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. «Οι καθηγητές μου και στο σχολείο και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, που έκανα κάποια μαθήματα τα απογεύματα, με βοήθησαν πάρα πολύ και χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω και να φτάσω τόσο ψηλά», υπογραμμίζει.

Η Ελένη Παυλή επέλεξε την Ιατρική με έναν κυρίως γνώμονα: «να μπορώ να βοηθήσω ανθρώπους, που είναι σημαντικό για μένα» τονίζει και δεν κρύβει τη χαρά της για τη φοιτητική ζωή που την περιμένει, την οποία περιμένει με ανυπομονησία και ενθουσιασμό.