Αγροτικά

ΕΛΓΑ: Επιμηκύνεται η προθεσμία για προσωρινή δήλωση ζημίας

Ακούστε το άρθρο

Την επιμήκυνση της προθεσμίας για προσωρινή δήλωση ζημίας από 15 σε 25 μέρες ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία κάνει τις μετακινήσεις των παραγωγών δυσκολότερες.

Σημειώνει ότι ανωτέρω προθεσμία ισχύει για όλες τις ενεργές αναγγελίες ζημιάς, καθώς και όσες εγκριθούν στο εξής για όσο διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί. Παράλληλα, όπως υπενθυμίζει ο Οργανισμός από την Παρασκευή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του η Προσωρινή Δήλωση Ζημιάς που μπορούν οι παραγωγοί να εκτυπώνουν και να συμπληρώνουν τα απαραίτητα περιγραφόμενα πεδία.

Παράλληλα, τις δηλώσεις αυτές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παραλάβουν από ειδικά διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων και αφού συμπληρωθούν θα πρέπει να εναποθέτουν σε προβλεπόμενα διαμορφωμένα σημεία προκειμένου να πρωτοκολληθούν. Δύνανται επίσης εναλλακτικά αφού τις εκτυπώσουν και τις υπογράψουν, να τις σαρώσουν (σε σκάνερ) και να τις αποστείλουν με e-mail στα αρμόδια Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α.

Για τις προσωρινές αυτές δηλώσεις δεν θα καταβάλλονται τέλη εκτίμησης, τα οποία θα καταβληθούν όταν υποβληθούν οι οριστικές δηλώσεις ζημιάς φυτικού. Όλες οι πρόσφατες αναγγελίες ζημιάς είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα