Ηλεία

ΕΛΓΑ Πάτρας προς Ηλείους παραγωγούς: Ξεχάστε τις… αποζημιώσεις!

Ακούστε το άρθρο

Αρνητικός στο ενδεχόμενο αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών της Ηλείας από τον καύσωνα του καλοκαιριού, δήλωσε ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Πάτρας Γιώργος Κεχαγιάς, κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας.

Πλέον, μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη υπάρχει μεγάλος αναβρασμός στον αγροτικό κόσμο, ενώ η Ομάδα Παραγωγών αναμένεται να αντιδράσει δυναμικά, αφού κάνει μια ύστατη προσπάθεια μέσω της κεντρικής διοίκησης του ΕΛΓΑ, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για πλήρη απογοήτευση μίλησε λίγο μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος.

«Και ο κ. Κεχαγιάς και οι δύο επόπτες του ΕΛΓΑ που συμμετείχαν στη συνάντηση ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποζημιώσεις για καύσωνα. Εμείς δηλώσαμε και δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για αυτή την απόφαση, τη στιγμή που οι παραγωγοί υπέστησαν ζημιές από τον καύσωνα.

Δεν το αφήνουμε φυσικά το θέμα. Θα τηρήσουμε όλα όσα αποφασίσαμε παρουσία των παραγωγών στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες στην Αμαλιάδα. Πρόκειται για κατάφορη αδικία και πλέον στρεφόμαστε στην κεντρική ηγεσία του ΕΛΓΑ, με την οποία θα επιδιώξουμε άμεση συνάντηση και θα ακολουθήσει και αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για να δώσει λύση.

Δεν είναι δυνατό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, να μιλάμε για εάν η θερμοκρασία έφτασε τους 39,8 C ή ξεπέρασε τους 40 C. Και πότε έγινε αυτό και ποια στιγμή ανέβηκε ή κατέβηκε ο υδράργυρος και σε ποιο σημείο του νομού. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλιανάτος.

Μετά τις συναντήσεις με κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ και την ηγεσία του υπουργείου, εάν δεν υπάρξει δέσμευση από ΕΛΓΑ, θα κληθούν εκ νέου σε σύσκεψη οι παραγωγοί για να ενημερωθούν και να καθοριστεί η περαιτέρω στάση.

Εκτός από κινητοποιήσεις στο «τραπέζι», ενδέχεται να τεθεί και προσφυγή στην Δικαιοσύνη, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των συναντήσεων, αλλά και τις προθέσεις των ίδιων των παραγωγών.

Όλη η επικαιρότητα