Ελλάδα Τεχνολογία

Η Ελλάδα 69η παγκοσμίως στις ταχύτητες σύνδεσης στο internet

Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 69η θέση των χωρών παγκοσμίως στις ταχύτητες σύνδεσης στο internet για το 2016.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai «State of The Internet Report» για το τρίτο τρίμηνο του 2016, η Νότια Κορέα παρέμεινε σε παγκόσμιο επίπεδο πρώτη στις ταχύτητες του διαδικτύου, με μέση πραγματική ταχύτητα σύνδεσης τα 26,3 Mbps. Δεύτερο είναι το Χονγκ Κονγκ με μέση ταχύτητα τα 20,1 Mbps και τρίτη η Νορβηγία με 20 Mbps και η Σουηδία να ακολουθεί από πολύ κοντά με 19,9 Mbps.

Στις χώρες του κόσμου με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο βρίσκονται τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία και Λετονία. Την πρώτη δεκάδα των χωρών συμπληρώνουν – από τη δέκατη θέση – οι ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι τα ίδια στοιχεία αποδίδουν στην Ελλάδα την 69η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με τις ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, με την επίδοση της χώρας μας να βρίσκεται στα 6,9 Mbps, βελτιωμένη κατά 9,7% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Akamai, οι συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 4 Mbps αντιπροσωπεύουν το 81%, εκείνες με ταχύτητα από 10 Mbps και πάνω το 9,9%, ενώ οι συνδέσεις με ταχύτητα 15 Mbps και άνω μόλις το 3%.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα