Στροφή σε ελληνικά και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα από τους καταναλωτές

Με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (Private Label-PL) γεμίζουν το καλάθι τους οι Έλληνες καταναλωτές όσο η ακρίβεια σε βασικά προϊόντα επιμένει, μειώνοντας το κόστος των αγορών τους στο σούπερ μάρκετ. Όπως προκύπτει από ετήσια έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τηλεφωνική δημοσκόπηση σε επιστημονικά τυχαίο δείγμα 1880 νοικοκυριών τον Ιανουάριο 2024, πλέον τα PL αντιπροσωπεύουν το 36% του καλαθιού από 33% που ήταν πέρυσι.

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου

Κατά την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου, θα καταβληθούν 90.223.745 ευρώ σε 96.786 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Καθαρά Δευτέρα: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το σαρακοστιανό τραπέζι – Πόσο θα κοστίσει

Το κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο, στο επίκεντρο, την ίδια στιγμή μάλιστα που φέτος ο πληθωρισμός συνολικά στα τρόφιμα τρέχει» με 6,7%, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Φεβρουάριο, χωρίς πάντως να αποτυπώνονται σε αυτά, οι επιπτώσεις από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας.

Οι «τυχεροί» που μπορούν να βγουν στη σύνταξη το 2024 χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα χρόνια

Δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του Δημοσίου με θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μπορούν να βγουν στη σύνταξη εντός του 2024, χωρίς να έχουν συμπληρώσει το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των 62 ετών.

«Έρχεται» μαθητικό voucher 300 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

Το Υπουργείο Παιδείας καθιερώνει ένα νέο επίδομα, το sports pass, ύψους 300 ευρώ που απευθύνεται σε μαθητές Α Γυμνασίου με τελικό στόχο την ενεργό συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.

ΕΦΕΤ: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές για την περίοδο της Σαρακοστής

Όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στην κατανάλωση των τροφίμων την περίοδο της Σαρακοστής και ιδιαίτερα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς η περίοδος αυτή είναι συνδεδεμένη με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων, όπως νηστίσιμα προϊόντα και αλιεύματα, τα ονομαζόμενα σαρακοστιανά.

Το Κατάκολο αποτελεί σταθερό προορισμό για την κρουαζιέρα

Η δημοτική αρχή παρουσίασε το λιμάνι του Κατακόλου, λαμβάνοντας και τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τις εταιρίες, ως ένα σταθερό προορισμό για την κρουαζιέρα, ενώ στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με το λιμάνι και των εταιρειών με απώτερο σκοπό την αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο.

«Οι Ηλείοι τηρούν το έθιμο και νηστεύουν την Καθαρά Δευτέρα»

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και τα θαλασσινά, όπως και ο χαλβάς, οι ελιές, αλλά και τα κηπευτικά, θα έχουν την τιμητική τους στο γιορτινό τραπέζι. Ήδη οι καταναλωτές σπεύδουν να κάνουν τις καθιερωμένες αγορές τους, προκειμένου να τηρήσουν το έθιμο, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε κάθε λογής νηστήσιμο.

Κατώτατος μισθός: Πότε τίθεται σε ισχύ η εφαρμογή του – Πάνω από 800 ευρώ

Θα ξεπεράσει τα 800 ο κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας τα επικρατέστερα σενάρια για αύξηση του κατώτατου μισθού άνω του 5%, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιο θα είναι το ακριβές ποσό. 

Τέσσερις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024 …θέλει ο Γ. Στουρνάρας

Δύο φορές μέχρι τον Αύγουστο και άλλες δύο μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ Γιάννη Στουρνάρα.

Μαρινάκης: Τροπολογία για φθηνότερο ρεύμα στους αγρότες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, και τις προβλέψεις του, ενώ ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Κάιρο μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν την Ιταλίδα ομόλογο του Τζ. Μελόνι, και τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Νώε Γκρόο.

Συντάξεις: Άρχισαν οι πληρωμές αναδρομικών στους συνταξιούχους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αναδρομικά από εκκρεμείς επανυπολογισμούς κύριων συντάξεων άρχισε να πληρώνει ο ΕΦΚΑ κατά ομάδες συνταξιούχων με ποσά ως και 63.705 ευρώ, όπως φαίνεται στον πίνακα που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σκρέκας για σαρακοστιανό τραπέζι: «Φθηνότερο ή ίδιο σε σύγκριση με πέρυσι»

Αν και εφαρμόζεται ήδη το «Καλάθι της Σαρακοστής», οι αυξήσεις στα νηστίσιμα προϊόντα φθάνουν έως και το 95% σε σύγκριση με πέρυσι. Πάντως, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, υπογράμμισε σήμερα (14/03) πως «ΤΟ σαρακοστιανό τραπέζι θα κοστίσει φθηνότερα ή αντίστοιχα με πέρυσι», μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αλκοολούχα ποτά: «Αγκάθι» ο υψηλός ΕΦΚ

Την ανάγκη αναδιάρθρωσης του φορολογικού πλαισίου για τα αλκοολούχα ποτά, μέσω της σύγκλισης του συντελεστή ΕΦΚ με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπογραμμίζει η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου αλκοολούχων ποτών, που εισάγουν και διακινούν το 80% των διεθνών μαρκών premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

“Τουρισμός για όλους 2024”: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ – Οι δικαιούχοι

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 14:00, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών (voucher) αξίας έως και 400 ευρώ.

Προ των πυλών «οριστικό αντίο» στις επιδοτήσεις για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Από το 2030 όλα τα νέα κτίρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα: Τα κράτη μέλη καλούνται να εγκρίνουν μέτρα για να εγκαταλειφθούν σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα – πετρέλαιο και φυσικό αέριο – στη θέρμανση και την ψύξη.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Προχωράμε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού

«Προχωράμε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς ήδη, από το 2019, έχει αυξηθεί κατά 20%» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στα «Παραπολιτικά».

«Ερευνώ – Καινοτομώ»: Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος

Αναρτήθηκε η προδημοσίευση της δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ» του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021-2027 και σύντομα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Επίδομα παιδιού: Ο κόφτης και η μόνιμη πληρωμή που θα σπάει στα δύο

Υποχρεωτική φοίτηση ως ένα από τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν από τους δικαιούχους για το επίδομα παιδιού αλλά και οι προπληρωμένες κάρτα που θα εισάγει η κυβέρνηση για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού

Η υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψε χθες απόφαση με την οποία ξεκινά η υλοποίηση ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, αυτή τη φορά στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), από 8 Μαΐου έως 5 Ιουλίου.

ΕΥΡΩ

Δώρο Πάσχα 2024: Πότε καταβάλλεται και πώς υπολογίζεται – Οι δικαιούχοι

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη κάθε έτους, άρα φέτος θα καταβληθεί την 1η Μαΐου (ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει μετακινηθεί). Το Δώρο Πάσχα υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ, φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Σημειώνεται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα: Πώς θα κάνετε διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού

Ευκαιρία απόδρασης ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και του Πάσχα έχουν οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού που μπορούν να πραγματοποιήσουν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ.

Όλη η επικαιρότητα