Μήνυμα της Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης 2024

«Το φετινό θέμα μας καλεί να αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες που αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ανακύκλωση, στη συμβολή σε έναν περιβαλλοντικά σταθερό πλανήτη και ένα πιο πράσινο μέλλον που θα ωφελήσει όλους.»

Κικίλιας: «H αντιπυρική περίοδος θα είναι δύσκολη και η μάχη που θα δώσουμε θα είναι μεγάλη»

«H αντιπυρική περίοδος θα είναι δύσκολη και η μάχη που θα δώσουμε αυτό το καλοκαίρι θα είναι μεγάλη» υπογραμμίζει ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Β. Κεχαγιά χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντήσει τίποτα για την ταμπακιέρα

Απάντηση στα όσα είπε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά έδωσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρει ότι «η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντήσει τίποτα για την ταμπακιέρα. Λέξη για τον δανεισμό των κομματικών media από την εταιρεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ή για τον λαβύρινθο διασύνδεσης των επιχειρήσεων του».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πόλεμος λάσπης από ένα κόμμα που χρωστά 500 εκατ. ευρώ

«Ένα κόμμα που χρωστάει 500.000.000 ευρώ και η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ευρώπης εκμεταλλεύονται την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον στρατό για να συνεχίσουν ένα χυδαίο πόλεμο λάσπης – ενώ όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο Στέφανος, από πού έρχεται, και τι δουλειά έκανε εκεί», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για τα περιουσιακά στοιχεία του Στέφανου Κασσελάκη.

Γ. Κώτσηρας: Ενίσχυση των δεσμών με την ελληνική διασπορά – Ενημέρωση για την επιστολική ψήφο

«Το γνήσιο και έντονο ενδιαφέρον της ομογένειας αυξάνει το αίσθημα ευθύνης μας και την αποφασιστικότητά μας να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την επικοινωνία, τη συνεργασία και τις σχέσεις μας με τον απανταχού ελληνισμό», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας σε συνέντευξή του στο cnn.gr.

ΚΝΕ: Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ και τις συλλήψεις φοιτητών στο σωρό

«Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και τις συλλήψεις φοιτητών στο σωρό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ και επισημαίνει:

Κυρ. Βελόπουλος: Ο πρωθυπουργός επιχειρεί για άλλη μια φορά να αλλάξει την ατζέντα

«Ο πρωθυπουργός επιχειρεί για άλλη μια φορά να αλλάξει την ατζέντα, κάνοντας λόγο για “πάρτυ βίας” στα πανεπιστήμια. Το πραγματικό “πάρτυ” όμως, γίνεται από τα καρτέλ και τους ολιγάρχες, με την ακρίβεια στα βασικά είδη διαβίωσης, την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και την ενέργεια», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συμπλήρωσε ότι «ειδικά αυτό το “πάρτυ”, το κάνει ο ίδιος και οι φίλοι του, εις βάρος του ελληνικού λαού».

Πολιτική αντιπαράθεση με ανταλλαγή ανακοινώσεων για τις επιχειρήσεις Κασσελάκη

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση με θέμα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανταλλαγή ανακοινώσεων, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δ. Μιχαηλίδου: Με τη νέα αύξηση ο κατώτατος μισθός θα έχει μπροστά το «8» – Θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους

«Η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους, διότι λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τον πληθωρισμό, αλλά και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι ο ρυθμός ανάπτυξης, η ανταγωνιστικότητα, η εκτιμώμενη αύξηση της παραγωγικότητας, η απασχόληση κ.ά.» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου ― Τι είπαν για μετανάστευση και ενέργεια

Την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση των σχέσεων Ε.Ε– Αιγύπτου σε Συνολική και Στρατηγική συνεργασία, για την υλοποίηση της οποίας πρωτοστάτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στο Κάιρο.

Μητσοτάκης: Oι πολιτικές και οι μεταρρυθμίσεις μας δίνουν πραγματική στήριξη και ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή

Στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, όπου κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου της εβδομάδας που πέρασε.

Δημοσκόπηση Marc: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά μπροστά από το ΠΑΣΟΚ – «Μάχη» μεταξύ ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης

Στην εκτίμηση του αποτελέσματος, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 35%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%. Σε μικρή απόσταση 0,7 της μονάδας, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται – σε δεύτερη δημοσκόπηση- να περνά και πάλι στην 3η θέση.

Τι αλλάζει στον δικαστικό χάρτη της Πελοποννήσου – Ο υφ. Δικαιοσύνης Ι. Μπουγάς στην εφ. «Πατρίς»

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας μιλάει αποκλειστικά στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» αναλύοντας τα  βήματα για τις  μεταρρυθμίσεις στο τοπίο  της ελληνικής Δικαιοσύνης που προωθεί η Κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου. Αναφέρεται στις νέες ρυθμίσεις για τους Ποινικούς Κώδικες και κυρίως το πως θα επηρεάσουν αλλά και σε πιο βαθμό την ελληνική κοινωνία.

To KKE θα ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για διαρροή προσωπικών δεδομένων

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι βαρύτατα εκτεθειμένες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού.

Τριαντόπουλος: Έχουν κατανεμηθεί περισσότερα από 83 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την κρατική αρωγή

Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής, όπως αυτό υλοποιείται πλέον από τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβάνει και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, καλύπτοντας πεδία που μέχρι πρότινος καλύπτονταν από το πλαίσιο των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ, π. ΠΣΕΑ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Με άλλοθι το αγροτικό ρεύμα αλλάζουν πάλι τον ενεργειακό χάρτη»

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που την υπογράφουν οι υπεύθυνοι Κ.Τ.Ε. Ενέργειας και Αγροτικής Πολιτικής Φραγκίσκος Παρασύρης, Μανόλης Χνάρης και Χριστίνας Σταρακά, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την ενεργειακή της πολιτική.

Νέα ανάρτηση Κασσελάκη από το στρατόπεδο – Καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν υποψηφιότητα για το ευρωψηφοδέλτιο

Την τελευταία ειδοποίηση στους ενδιαφερόμενους για να δηλώσουν υποψηφιότητα για την προκριματική εκλογή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του κόμματος, καλεί από τον στρατό όπου βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του.

Μεταναστευτικό: Την Κυριακή στο Κάιρο ο Κ. Μητσοτάκης – Πακέτο στήριξης της ΕΕ στην Αίγυπτο 7 δισ. ευρώ

Στην Αίγυπτο μεταβαίνουν αύριο, Κυριακή, η πρόεδρος της Κομισιόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και του Βελγίου στο πλαίσιο της συνάντησης που θα διεξαχθεί με τον πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι.

Σβίγκου: Έκαναν το ΥΠΕΣ υποκατάστημα της ΝΔ – Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να προστατεύει την Κεραμέως

Μύδρους κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού εκτόξευσε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου.

ΠΑΣΟΚ για «Newsletter Gate»: Εγείρεται θέμα με την Κεραμέως – Υπάρχει πολιτική ευθύνη

Υπάρχει πολιτική ευθύνη και πρέπει να αναληφθεί, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας αναφερόμενος στο σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Βουλή: Τα κυριότερα θέματα που έθιξαν τα κόμματα την εβδομάδα που πέρασε (11/3 – 15/3)

Τα κυριότερα θέματα που έθιξαν τα κόμματα μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου άπτονται ζητημάτων της επικαιρότητας, όπως είναι η αυτοκτονία καρκινοπαθούς και η επίθεση σε διεμφυλικά άτομα, αλλά και θέματα υγείας, διαφάνειας και ακρίβειας που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών και το επίπεδο ποιότητας της ζωής τους.

Κεραμέως για υπόθεση Ασημακοπούλου: “Δεν έχω ευθύνη, είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση”

Να αποποιηθεί κάθε προσωπική ευθύνη όπως επίσης και κάθε ευθύνη της κυβέρνησης γύρω από την υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και της διαρροής προσωπικών δεδομένων πολιτών επιχείρησε το πρωί του Σαββάτου (16/3) η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Τέμπη: Κόντρα στη Βουλή για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας που προβλέφθηκε με την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση (άρθρο 73 του Συντάγματος).

Όλη η επικαιρότητα