Ποδόσφαιρο

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Ορατό το Grexit με αναστολή

Ακούστε το άρθρο

Ποδόσφαιρο ώρα μηδέν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του Grexit περισσότερο από ποτέ. Η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στον Χέρμπερτ Χούμπελ και τον Βαγγέλη Γραμμένο δεν πήγε καλά και φαίνεται πως η εισήγηση του προέδρου της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ στη FIFA θα είναι αρνητική για τη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει ότι η ποδοσφαιρική απομόνωση δεν είναι μακριά, αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφασίζει να πετάξει έξω από τους κόλπους της την Ελλάδα, εκτός βέβαια αν η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ως μια τελευταία ευκαιρία για συμμόρφωση σε αυτά που ζητούν οι διεθνείς συνομοσπονδίες.

Μετά την χθεσινή (27/3) πολύωρη συνάντηση των δυο ανδρών, η μεταξύ τους συζήτηση συνεχίστηκε σήμερα (28/3), με τον κ. Χούμπελ να του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για το ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη. Φαίνεται πως η προχθεσινή ομόφωνη απόφαση στις προτάσεις του Γιώργου Βασιλειάδη δεν έχουν λειτουργήσει θετικά.

Ο Αυστριακός εστίασε ιδιαιτέρως στο ότι δεν έχουν επιβληθεί ποινές για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, οι οποίες τραβάνε σε μάκρος, ζήτησε παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί το τελευταίο διάστημα, με έμφαση σε αυτά που συνέβησαν στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και τα οποία προκάλεσαν την διακοπή του πρωταθλήματος. Επιπλέον, εκφράστηκε δυσαρέσκεια και προς τον κ. Γραμμένο, ζητώντας του να ασκεί με πιο έντονο τρόπο τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Πλέον, ο κ. Γραμμένος επιστρέψει στην Ελλάδα και θα μεταφέρει όλα όσα συζητήθηκαν τόσο στο συμβούλιο της ΕΠΟ αύριο (θα είναι και εκπρόσωποι της επιτροπής παρακολούθησης), αλλά και στη Super League. Η κατάσταση είναι οριακή, η Ελλάδα κρέμεται σε μια κλωστή και το Grexit είναι ορθάνοιχτο. Μένει να φανεί αν θα είναι με αναστολή, το οποίο θα σημαίνει “κίτρινη κάρτα” και τελευταία προειδοποίηση. Οι ξένοι έχουν φτάσει στα όριά τους, ζητούν γρήγορη απονομή δικαιοσύνης και σύμπνοια απ’ όλες τις πλευρές.

Πηγή: sport24

Όλη η επικαιρότητα