Ελλάδα

Ελληνικό: Συμμορία Αφγανών στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Ακούστε το άρθρο

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο είχαν ήδη έτοιμο οι αστυνομικοί, που έφθασαν τα ξημερώματα για την εκκένωση του Ελληνικού, για τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να απομονώσουν μια συγκεκριμένη ομάδα αλλοδαπών που όλο αυτό το διάστημα είχε δημιουργήσει συμμορία. Πρόκειται για μια από τις πιο σκληρές ομάδες αλλοδαπών από σεσημασμένους για όπλα και ναρκωτικά, που είχε βρει κατάλυμα και είχε μετατρέψει σε στρατηγείο της την αυτοσχέδια δομή φιλοξενίας.

Οι Αρχές έχουν πλήρη εικόνα για τη συμμορία των πέντε Αφγανών οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκβιάζουν και προκαλούν συνεχώς προβλήματα στις οικογένειες που έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα στο Ελληνικό. Από αυτούς ο ένας έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για υπόθεση όπλων και ναρκωτικών, ένας άλλος έχει βάλει τρεις φορές φωτιά στο κτίριο όπου φυλάσσονται κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης ενώ για έναν άλλο υπήρξε καταγγελία για βιασμό χωρίς όμως η υπόθεση να προχωρήσει καθώς υπό το κράτος του φόβου η γυναίκα που είχε κάνει την καταγγελία πήρε πίσω τη κατάθεση της.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ανάμεσα στα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας είναι και ο αλλοδαπός που είχε προσπαθήσει να χειροδικήσει σε βάρος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του πριν από λίγους μήνες το Ελληνικό.

final 4

Παρά το γεγονός ότι τα στόματα παραμένουν κλειστά, η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει πολύ καλά ότι σε έναν από τους Αφγανούς – βασικό μέλος της συμμορίας – έχει αφαιρεθεί ακόμα και η επιμέλεια των παιδιών του ενώ μαζί με τους υπόλοιπους Αφγανούς έφταναν πολλές φορές στο σημείο να δηλώνουν παραπάνω μερίδες φαγητού για να παίρνουν το πλεόνασμα και να το πουλούν έναντι αδράς αμοιβής.

Οι πέντε Αφγανοί διέμεναν στο κτίριο των αφίξεων ενώ καθημερινά είχαν επαφές εκτός δομής με άτομα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές.

Οι συμμορίες και τα ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μεταξύ συμμοριών στο Ελληνικό είχαν αρχίσει από τον Ιούλιο του 2016 όταν δυο ομάδες Αφγανών ήρθαν σε αντιπαράθεση και συμπλοκή με αποτέλεσμα ένας 16χρονος να βρει το θάνατο από τραύμα από μαχαίρι, ενώ στις 19 Απριλίου του 2016 ένας 40χρονος Ιρανός είχε σκοτώσει έναν 50χρονο Αφγανό στο Πεδίον του Άρεως έπειτα από συμπλοκή για αγοραπωλησία ναρκωτικών. Όπως είχε αποδειχθεί και ο δράστης και το θύμα διέμεναν στη δομή του Ελληνικού.

cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα