Ηλεία

ΕΛΜΕ Ηλείας: «Κάθε απόλυση επηρεάζει την κοινωνία»

elme.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηλείας πραγματοποιήθηκε χθες στο 2ο Λύκειο Πύργου με αφορμή τις απολύσεις και τις μετακινήσεις που ορίζει το πολυνομοσχέδιο και ισχύουν από χθες.

Ακούστηκαν προτάσεις για κοινό αγώνα και καθορισμό των δράσεων απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, απέναντι στις αλλαγές που επέρχονται σταδιακά στην δημόσια εκπαίδευση μέσα από τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας προδιαγράφουν ένα δυσοίωνο μέλλον για όλους, καθώς αλυσιδωτά σιγά-σιγά καταργούνται επαγγελματικές ειδικότητες, μειώνεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, μετακινούνται άτομα και περίπου 20.000 μαθητές και μαθήτριες μένουν χωρίς ειδικότητα.

Η Κυβέρνηση, υπακούοντας πιστά τις εντολές της τρόικας, κατάργησε 50 ειδικότητες από τις 110 της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ) και δύο ειδικότητες της Γενικής Εκπαίδευσης. Τα μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας τονίζουν ότι κανένας μαθητής και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, ζητούν να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι στις θέσεις τους, κάνοντας λόγο για την ανεξέλεγκτη ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Σάββα Παναγιωτόπουλο, «μία απόλυση είτε είναι στο δημόσιο τομέα, είτε στον ιδιωτικό λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην κοινωνία. Τα λεφτά τα δικά μου θα λείψουν αύριο από το μαγαζί το δικό σου. Ή θα συγκρουστείς ή θα πας μαζί τους… και με το διάολο και με Τον Θεό δεν γίνεται! Με έναν από τους δύο…»

 

Δηλώσεις

Κωνσταντίνα Γαβριλιάδη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

«Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι δεν αναφέρεται η απόλυση των 10.000 αναπληρωτών. Δεν υπάρχει περίπτωση να προσληφθούμε ξανά. Έχουμε αξιολογηθεί, έχουμε περάσει από ΑΣΕΠ. Έχω εργαστεί στην Βοιωτία, στο Καστελόριζο και τώρα το Υπουργείο Παιδείας με πετάει έξω. Ως μέλος του Συλλόγου Αναπληρωτών μεταφέρω την απαίτηση όλων μας, να μπούμε σε ψήφισμα για την απόλυσή μας και μάλιστα για την μη επαναπρόσληψή μας».

 

Ανδριάνα Καράμπελα

Εκπαιδευτικός 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

«Για να βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο καθένας από εμάς σε αυτή τη θέση, έχει με προσωπικό και οικονομικό κόστος, αποκτήσει τα απαραίτητα προσόντα. Έχουν ξεκινήσει ένα ντόμινο, καταργώντας το δικαίωμά μας. Στο όνομα ποιας σωτηρίας υπογράφουν τις απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων; Τους ψηφίσαμε για να προασπίσουν το δικαίωμά μας στη ζωή, την μόρφωση και την υγεία και με μία υπογραφή μας καταδικάζουν».

Σάββας Παναγιωτόπουλος

Γυμναστής

«Πιστεύετε ότι ανατρέπεται η χούντα με δημοκρατικές διαδικασίες; Οι βουλευτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς πρέπει να τους θέσουμε σε διαθεσιμότητα και όχι αυτοί εμάς! Το Σύνταγμα ξεκάθαρα αναφέρει ότι η Βουλή πρέπει να απαρτίζεται από 200 έως 300 βουλευτές. Από αύριο το πρωί λοιπόν να γίνουν 200!!! Εάν υπάρξουν περικοπές και σ’ αυτούς, θα δεχθώ τις περικοπές που μας επιβάλλουν».

 

Δήμητρα Διαμαντοπούλου

ΕΡΑ Πύργου

«Δεν θα υποβάλλει κανένας από εμάς αίτηση για τον ενδιάμεσο φορέα. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά τουλάχιστον εμείς αυτό αποφασίσαμε. Θα το φτάσουμε μέχρι τέρμα! Για όσο ακόμα βρίσκονται στη διάθεσή μας οι συχνότητες της ΕΡΤ πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε κατάλληλα. Μπορούν να πραγματοποιηθούν κάποιες από τις εκδηλώσεις μας εκεί».

 

Χαράλαμπος Δημητρουλόπουλος

Σχολικός Φύλακας

«Σαν σχολικοί φύλακες βιώνουμε την δυσάρεστη κατάσταση. Με το περίφημο πολυνομοσχέδιο, καταργείται σταδιακά η δημόσια εκπαίδευση, ενώ διαλύονται τόσες οικογένειες. Έχουμε βιώσει την εξαθλίωση, βλέποντας παιδιά να πεινάνε και να μην έχουν να φάνε. Συμπαραστεκόμαστε στους εκπαιδευτικούς, αναγνωρίζουμε τα έργο τους και αυτοί αναγνωρίζουν το δικό μας».

Ανδρέας Νικολόπουλος

Εκπαιδευτικός 2ου ΕΠΑΛ Πύργου

«21 εκπαιδευτικοί του Ν. Ηλείας βρίσκονται από χθες σε διαθεσιμότητα. Όπως γνωρίζεται, η απόφαση του Υπουργείου είναι εντελώς άδικη, είναι μια απόφαση, η οποία μας καταδικάζει, καταρρακώνοντας την αξιοπρέπειά μας. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ακυρώσουμε αυτή την απόφαση. Καλούμε όλους του εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και όλο τον κόσμο να βρίσκεται στο πλευρό μας».

Μαρία Κουτσούκου

Γεν. Γραμματέας ΕΛΜΕ Ηλείας

«Είμαστε σήμερα εδώ (σ.σ. χθες) για να καταγγείλουμε ένα ακόμα έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος της παιδείας του τόπου μας, σε βάρος του σχολείου των παιδιών μας. Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την δικομματική κυβέρνηση και το υπουργείο που υπακούοντας στις εντολές της τρόικας, κατάργησαν ειδικότητες, τις οποίες παρακολουθούν τα παιδιά των πιο αδύναμων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας».

Γαληνή Τσαρουχά

galini_tsaroucha@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα