Εμ.Καραλής: Έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού

Έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του έκανε στο Ζάππειο κατά την διάρκεια του  7ου Athens Street Pole Vault  ο Εμμανουήλ Καραλής, που με άλμα στα 5,71 μ. πέτυχε την πέμπτη επίδοση της καριέρας του, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο 20χρονος Πυργιώτης αθλητής παρότι δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5,35 μ., στη συνέχεια και παρά τον δυνατό άνεμο, που δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλους τους μετέχοντες κατάφερε να υπερβεί με την πρώτη τα 5,50 μ., 5,61 μ. και 5,71 μ., δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει Κατάρ.

«Ήταν ένας όμορφος αγώνας με το κοινό να μας δίνει φοβερό παλμό. Παρότι δυσκολεύτηκα να βρω το ρυθμό μου λόγω του αέρα, κατάφερα στο τρίτο άλμα στα 5.35μ να ανακάμψω και τελικά να κάνω έναν πολύ καλό αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα σε μεγάλα άλματα. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά με στόχο να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και φυσικά αργότερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, είναι πάντα ωραίο να συμμετέχεις σε αυτόν τον αγώνα», είπε ο Εμμανουήλ, ο οποίος για όγδοη φορά στην αθλητική του καριέρα είχε άλμα πάνω από τα 5.70 μέτρα.

Νικητής της συνάντησης αναδείχθηκε ο Πολωνός Πιοτ Λίσεκ, που ξεπέρασε τα 5,84μ. με δεύτερο τον Καραλή και τρίτο τον Κώστα Φιλιππίδη με επίδοση 5.61 μ.

Έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού

Την ημέρα που ο Γιάννης Αντετοκούμπο έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του στην Ελλάδα ένα άλλο παιδί, ένας αθλητής που έχει πατέρα Έλληνα και μητέρα από την Ουγκάντα, ζήτησε το αυτονόητο.

Τι ζήτησε; Ισότητα.!

Ο Εμμανουήλ Καραλής επέλεξε αυτό τον τρόπο μετά από τον αγώνα του στο Ζάππειο όπου ήταν 2ος για να περάσει το μήνυμα του και για να … διαμαρτυρηθεί για τον ρατσισμό.

Ο Πυργιώτης αθλητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έγραψε την λέξη «ισότητα» στα αγγλικά (Equality) στο πίσω μέρος της καρτέλας που είχε τον αριθμό συμμετοχής του και την έδειξε στο κοινό.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο Καραλής είχε καταγγείλει πρόσφατα στον ΣΕΓΑΣ ρατσιστική συμπεριφορά του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κυτέα και ακόμη όλοι περιμένουν τις αποφάσεις της ομοσπονδίας σχετικά με το θέμα.