Ζώα

Έμαθαν σε κουφό σκύλο τη νοηματική για να μπορέσει να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Ακούστε το άρθρο
Ο Ivor, ένα κουτάβι ράτσας τεριέ, γεννήθηκε με προβλήματα ακοής. Η μια οικογένεια τον έδινε στην άλλη, γιατί κανένας δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον μικρό σκύλο.

Συνολικά άλλαξε 5 οικογένειες, ώσπου τελικά υιοθετήθηκε από την Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals στο Λονδίνο που μάχεται κατά της κακοποίησης των ζώων.
Εκεί οι υπεύθυνοι του έμαθαν βασικές εντολές με τη βοήθεια της νοηματικής γλώσσας, όπως να κάθεται, αλλά και να πηγαίνει κοντά τους όταν του κάνουν νόημα.
Λίγο αργότερα, τον υιοθέτησε μια γυναίκα από την πόλη Colne στην Αγγλία, η Ellie Bromilow. Παρόλο που στην αρχή η συνεννόηση τους ήταν δύσκολη, η νέα του ιδιοκτήτρια του έμαθε σιγά σιγά και άλλες εντολές, όπως να ξαπλώνει, να κάνει σβούρες και να μένει ακίνητος.

Δείτε το βίντεο με τις εντολές που εκτελεί ο σκύλος με τη νοηματική: 

«Μαθαίνει τα νοήματα πολύ γρήγορα. Από τη στιγμή που τον υιοθετήσαμε, έχει ηρεμήσει και έχει μετατραπεί σε ένα ευτυχισμένο σκύλο. Κρατάμε το μυαλό και τη μύτη του σκύλου συνεχώς απασχολημένα με διάφορα παιχνίδια» ανέφερε η νέα του ιδιοκτήτρια.

Η ιδιοκτήτρια του έχει φτιάξει προφίλ στο facebook, όπου εξηγεί την ιστορία, αλλά και τις διαφορετικές ικανότητες του σκύλου.
«Παρά το πρόβλημα ακοής μου, είναι ένας πανέξυπνος σκύλος. Έχει εξασκηθεί να παρατηρεί τα πάντα, συγκριτικά με άλλους σκύλους. Αισθάνεται τους κραδασμούς και τα βήματα, ενώ μπορεί να μυρίσει ψιλοκομμένο ζαμπόν από μίλια μακριά.»

Πηγή: valueforlife 

Όλη η επικαιρότητα