Ελλάδα

«Εμφύλιος» στην Κω για τις οθόνες που προειδοποιούν για τσουνάμι

Ακούστε το άρθρο

Οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στους τουρίστες – Οι υποδομές του νησιού πρέπει να είναι εφάμιλλες των ευρωπαϊκών χωρών υποστηρίζει ο δήμαρχος – Ευθύμιος Λέκκας: Στην Κω υπάρχει πιθανότητα να έχουμε τσουνάμι

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Κω η τοποθέτηση οθονών που προειδοποιουν για τσουνάμι. Οι ξενοδόχοι της περιοχής και οι επιχειρηματίες του τουρισμού αντιδρούν στο πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης του συστήματος καταγραφής και προειδοποίησης θεωρώντας ότι δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στους τουρίστες και στους επισκέπτες του νησιού.

Ο Δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης σε δηλώσεις του στο Open εξήγησε ότι όσοι αντιδρούν δεν μπορούν να αντιληφθούν πως οι υποδομές του νησιού πρέπει να είναι εφάμιλλες των ευρωπαϊκών χωρών και να μην θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες…

Υπενθύμισε μάλιστα το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε η Κως το 2017 από τον σεισμό και ότι εκείνη τη στιγμή όλοι οι επισκέπτες έτρεχαν να σωθούν προς το λιμάνι.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου της Κω Γιώργου Κυρίτση στο Open tv

Ευθύμιος Λέκκας: Στην Κω υπάρχει πιθανότητα να έχουμε τσουνάμι

Δεν έχει καμία σημασία το ύψος του τσουνάμι στις επιπτώσεις. Μπορεί να είναι μικρό με τεράστιες επιπτώσεις», δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας.
Με φόντο τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει η τοποθέτηση συστήματος προειδοποίησης για τσουνάμι στην Κω, ο κ. Λέκκας δεν απέκλεισε την πιθανότητα να δημιουργηθεί τσουνάμι στο νησί.

«Είμαι ο συντάκτης της παγκόσμιας κλίμακας τσουνάμι. Στην Κω υπάρχει πιθανότητα να έχουμε τσουνάμι. Δεν έχει καμία σημασία το ύψος του τσουνάμι στις επιπτώσεις. Μπορεί να είναι μικρό με τεράστιες επιπτώσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο Open TV.

Πάντως σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία τόνισε ότι «πρέπει να εκσυγχρονιστούμε ως κοινωνία, να αφήσουμε πίσω τα παλιά, την άποψη ότι κρύβουμε τα θέματα κάτω από το χαλί, γιατί αυτό στοιχίζει ζωές» και υπογράμμισε ότι έχει ενδοιασμό «αν έπρεπε να μπουν (σ.σ. οι πινακίδες) αυτή τη χρονική περίοδο».

Όλη η επικαιρότητα