Life Lifestyle

Έμιλι Ρατακόφσκι: Τρώει κάθε μέρα τα πιο παχυντικά γλυκά του κόσμου

Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη μας σκέψη όταν βλέπουμε τις φωτογραφίες ενός μοντέλου είναι ότι το ευνοεί ο καλός μεταβολισμός. Σίγουρα ο καλός μεταβολισμός βοηθάει, αλλά δεν είναι αρκετός αν δεν συνδυάζεται με αυτοπειθαρχία. Τουλάχιστον όμως στην περίπτωση της Έμιλι Ρατακόφσκι, η αυτοπειθαρχία ισορροπεί παρέα με τις μικρές, καθημερινές απολαύσεις, σε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, η Ρατακόφσκι έχει ισχυριστεί ότι δεν περνάει μέρα χωρίς να φάει τουλάχιστον ένα γλυκό – και όχι ένα οποιοδήποτε γλυκό, αλλά «το πιο παχυντικό του κόσμου» κατά τους New York Times, το γαλλικό σφολιατοειδές kouign-amann. Να ένας λόγος που τα μυστικά της για σώμα μοντέλου μοιάζουν εφικτά για όλες τις γυναίκες.

-Κάθε πρωί τρώει ένα γλυκό. Συνοδεύει τον -σκέτο- καφέ της με το γαλλικό, πλούσιο σε βούτυρο σφολιατοειδές kouign-amann (φωτό κάτω).

-Αντιστέκεται μπροστά σε έναν μπουφέ. Για μεσημεριανό επιλέγει σαλάτα ή σάντουιτς. Ακόμα και αν βρίσκεται σε φωτογράφιση και έχει στη διάθεσή της έναν πλούσιο μπουφέ, είναι προσεκτική στις επιλογές της.

-Περιστασιακά ενδίδει σε πειρασμούς. «Δεν είμαι από εκείνους που θέλουν να φάνε Doritos, αλλά πού και πού απολαμβάνω ένα καλό κάπκεϊκ ή ένα κρουασάν» έχει πει.

-Τρώει πολύ κρέας. Έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό της «σαρκοφάγο». «Έχω ανάγκη από σίδηρο οπότε συνήθως δεν αρκούμαι σε μια σκέτη σαλάτα. Προσπαθώ να κρατώ μια ισορροπία, συνδυάζοντας την υγιεινή διατροφή με την ενέργεια».

-Γυμνάζεται όσο περισσότερο μπορεί. Αν και το πρόγραμμά της είναι πολυάσχολο, όποτε βρίσκει λίγο ελεύθερο χρόνο τον αφιερώνει στην άσκηση, όπως στο περπάτημα ή στη γιόγκα.

-Τρώει συχνά έξω. «Δεν τρώω ποτέ στο σπίτι. Το δείπνο σημαίνει για μένα κοινωνικοποίηση και επαφή με άλλους ανθρώπους».

-Καλός ύπνος και ενυδάτωση είναι δύο από τα μυστικά της επιτυχίας της.

-Προσπαθεί να μην είναι υπερβολικά αυστηρή με τον εαυτό της. «Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό να κάνω διαλείμματα. Επίσης δίνω σημασία στην προέλευση των τροφών και στα συστατικά που παρέχω στον οργανισμό μου».

Όλη η επικαιρότητα