Lifestyle

Emilia Clarke: Συγκλονίζει η εικόνα της μετά το χειρουργείο στον εγκέφαλο

Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του 8ου και τελευταίου κύκλου του Game of Thrones, η Εμίλια Κλαρκ έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για την μάχη που έδωσε για τη ζωή της και είχε κρατήσει κρυφή όλα αυτά τα χρόνια. Η “Ντενέρις Ταργκάριεν” επανήλθε στο θέμα, μιλώντας στην αμερικανική τηλεόραση, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες μετά τα χειρουργεία που έκανε για να αντιμετωπιστούν τα εγκεφαλικά ανευρύσματα που παραλίγο να της κοστίσουν τη ζωή.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στην εκπομπή Sunday Morning του CBS, το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε το 2011 λίγο μετά το τέλος της πρώτης σεζόν του GoT. Περιέγραψε πως το αντιλήφθηκε ενώ έκανε γυμναστική εξαιτίας ενός πολύ δυνατού και επίμονου πονοκεφάλου. Είπε ότι μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο “ήξερα ότι ο εγκέφαλός μου έχει πάθει ζημιά”.

Η διάγνωση έδειξε ότι πάσχει από SAH (υποαραχνοειδή αιμορραγία), πρακτικά μια μορφή εγκεφαλικού που προκαλείται από αιμορραγία στην περιοχή γύρω από τον εγκέφαλο. Μία πάθηση που συχνά αποβαίνει μοιραία για τους ασθενείς ή μπορεί να αφήσει ανεπανόρθωτες επιπλοκές.

Η ανάρρωση μετά το βαρύ χειρουργείο ήταν ακόμη πιο δύσκολη: “Βγήκα από την επέμβαση με έναν σωλήνα να βγαίνει από το κεφάλι μου. Τμήμα του κρανίου μου είχαν αντικατασταθεί από τιτάνιο. Σήμερα δεν φαίνεται η ουλή, αλλά δεν το ήξερα από την αρχή ότι δεν θα φαινόταν. Και πάνω από όλα ήταν η συνεχής ανησυχία για προβλήματα στις διανοητικές λειτουργίες ή στις αισθήσεις. Τώρα λέω ότι αυτό που έχασα ήταν το καλό γούστο στους άνδρες”, είπε χαριτολογώντας. Συμπλήρωσε δε ότι τότε, τίποτε δεν της φαινόταν αστείο…

Η Εμίλια Κλαρκ μετά το χειρουργείο
Η Εμίλια Κλαρκ μετά το χειρουργείο

Στην πορεία χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο. Ακόμη πιο δύσκολο… αφού οι γιατροί έπρεπε να περάσουν μέσα από το κρανίο της και να παρακάμψουν μέρος του εγκεφάλου της. “Ένα κομμάτι του εγκεφάλου μου πέθανε” λέει η ίδια χαρακτηριστικά. Και παραδέχεται ότι η δεύτερη μετεγχειρητική περίοδος ήταν ακόμη πιο δύσκολη. “Την πρώτη φορά ήταν δύσκολο. Τη δεύτερη φορά ήταν ακόμη πιο δύσκολο να παραμείνω αισιόδοξη. Το αντιμετώπισα με τη λογική του μέρα- μέρα. Σίγουρα όμως υπήρξε περίοδος που ήμουν πεσμένη, για να το πω κομψά…”.

Η Εμίλια Κλαρκ μετά το χειρουργείο
Η Εμίλια Κλαρκ μετά το χειρουργείο

Παραδέχεται ότι ο τρόμος της ήταν μην αποκαλυφθεί το πρόβλημά της. Όταν μάλιστα το σκανδαλοθηρικό National Enquirer το έμαθε, την προσέγγισε και της ζήτησε να το επιβεβαιώσει. Εκείνη φυσικά το διέψευσε.

Στην πορεία, πήρε πολλά χρήσιμα μαθήματα ζωής τόσο από την περιπέτεια αυτή, όσο και από το χαρακτήρα που υποδύεται στη σειρά. Αφού η Ντενέρις μπορεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά, τότε και η ίδια θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της σκεφτόταν. Και η ιστορία έκτοτε απέδειξε ότι είχε δίκιο.

Όλη η επικαιρότητα