Αθλητισμός

Εμμανουήλ Καραλής: Ντεμπούτο στο Diamond League της Στοκχόλμης

Ακούστε το άρθρο

Το ντεμπούτο του στη θερινή σεζόν ετοιμάζει ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος θα δώσει το παρών στο Diamond League που θα γίνει στη Στοκχόλμη (30/5).

Ο νεαρός Πυργιώτης αθλητής ολοκλήρωσε με επιτυχία την προετοιμασία του στην Αττάλεια και το εντυπωσιακό Gloria Sports Arena, όπου για 15 ημέρες έκανε κοινή προετοιμασία με τη συναθλήτρια του στο γκρουπ του Ανδρέα Τσώνη, Νικόλ Κυριακοπούλου, αλλά και το γκρουπ του Γιώργου Πομασκι με τους  Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτο Τεντόγλου και Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη.

«Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσει κανείς το Gloria Sports Arena. Είναι πραγματικά ένα μοναδικό μέρος. Διαθέτει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας αθλητής υψηλού επιπέδου. Υψηλές υπηρεσίες, μοναδικές εγκαταστάσεις, εξαιρετικό φαγητό, καλή και αποτελεσματική προπόνηση. Στις δύο εβδομάδες της παραμονής μας στην Αττάλεια βγήκαμε μόλις μία ημέρα από το προπονητικό κέντρο. Κι όμως, όχι μόνο δεν βαρεθήκαμε, αλλά γεμίσαμε απ΄όλες τις απόψεις. Βγήκε η προπόνηση που θέλαμε και παράλληλα είχαμε το χρόνο να ξεκουραστούμε. Ψάχναμε να βρούμε μια λεπτομέρεια στην οποία υστερούσε το κέντρο και δεν ήταν δυνατόν. Ήταν όλα μελετημένα ώστε να εξυπηρετεί τους δεκάδες αθλητές και αθλήτριες», εξηγεί ο Εμμανουήλ Καραλής και συμπληρώνει:

«Η προετοιμασία πήγε εξαιρετικά. Μας βοήθησε όλο αυτό, όχι μόνο γιατί κάναμε προπόνηση σε ένα μέρος όπου δεν μας έλειπε τίποτα, ούτε σε επίπεδο εγκαταστάσεων ούτε σε επίπεδο αποθεραπείας και αποκατάστασης, αλλά διότι ήμασταν όλοι μαζί και ο καθένας είχε να πάρει κάτι σημαντικό από τον άλλο».

Ο 20χρονος άλτης το χειμώνα ξεπέρασε τα 5,75 μ., επίδοση που του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα,ενώ κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Όλη η επικαιρότητα