Αιμοδοσία 3ου Γυμνασίου Πύργου: Γεμίζουν τον «κουμπαρά» της ελπίδας

Κάθε φορά κάνουν κι ένα βήμα παραπάνω. Κάθε φορά μετρούν και περισσότερες μονάδες αίματος στον «κουμπαρά της ελπίδας», αφού έτσι τον περιέγραψαν την εθελοντική προσφορά αίματος οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου στους μαθητές, οι οποίο με τη σειρά τους ανέλαβαν να ενημερώσουν και να πείσουν τους γονείς τους να συμμετάσχουν στην 3η εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στον χώρο του σχολείου.

Όλοι οι εθελοντές, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την κα Πανέτα και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των κυριών Μπαρλαμά και Παπαδοπούλου

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, ανέλαβαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του σχολείου, στο άνοιγμα του στην κοινωνία και στην κοινή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προσφοράς. «Σύμμαχοι» τους σε αυτή την προσπάθεια, είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, με τη Συντονίστρια Διευθύντρια Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και τις νοσηλεύτριες Λίνα Παπαδοπούλου και Ράνια Μπαρλαμά συνέβαλαν τα μέγιστα για την διεξαγωγή της αιμοδοσίας.

«Θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν την αξία της προσφοράς. Είμαστε ακόμα στα πρώτα βήμα, και αισιοδοξούμε ότι κάθε φορά θα έχουμε περισσότερες συμμετοχές», λέει στην εφημ. «Πατρίς» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δώρα Αντωνοπούλου, που εξήρε την προσπάθεια των μαθητών να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τους γονείς τους να συμμετάσχουν. Και – όπως εξήγησε και η Διευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Μαρμαρινού – δεν είναι η πρώτη φορά, αφού το σχολείο δίνει «βήμα» στους μαθητές, μέσω του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δράσεις του σχολείου, πέραν των εκπαιδευτικών τους υποχρεώσεων. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες, όπως αποκάλυψε, έχει  ξεκινήσει  μια εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους, είναι εντυπωσιακά και συγκινητικά.