Ηλεία

Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμπελώνα «Σταγόνα Ζωής»: Δέκα χρόνια ζωής και προσφοράς

Ακούστε το άρθρο

Με την 20η αιμοδοσία, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμπελώνα «Σταγόνα Ζωής» συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Δέκα χρόνια που με πείσμα και θέληση από τα μέλη του Δ.Σ αλλά και τους εθελοντές αιμοδότες, που αποτελούν την «κινητήρια δύναμη», έχει βοηθήσει αρκετούς συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε κίνδυνο.

Το «ραντεβού ζωής» δόθηκε στον χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος και ήταν όλοι εκεί. Παλιοί αλλά και νέοι αιμοδότες, που αιμοδότησαν για πρώτη φορά χθες – κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, όπως εξήγησε στην εφημ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Λαμπρόπουλος – αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους για μια σημαντική πράξη. Αφού υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη, αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών Αθηνάς Κομπορόζου και Γιώργου Βενιζέλου. Μέχρι το  μεσημέρι, είχαν καταφέρει να ενισχύσουν με ικανοποιητικό αριθμό μονάδων την Τράπεζα Αίματος, από την οποία, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν βοηθηθεί και ενισχυθεί αρκετοί συγχωριανοί τους αλλά και ετεροδημότες.

Και μπορεί, όπως εξήγησε ο κ.Λαμπρόπουλος, κάποιοι λήπτες αίματος να μη μπορούν να αναπληρώσουν τις μονάδες αίματος που τους προσφέρει ο Σύλλογος, είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί δεν έχουν κύκλο συγγενών που να μπορεί να αιμοδοτήσει, ωστόσο η διάχυση της ιδέας της αιμοδοσίας από τους ίδιους, βοηθάει στην ενεργοποίηση ολοένα και περισσότερων αιμοδοτών.

Η κοπή της πίτας

Στο περιθώριο της εθελοντικής αιμοδοσίας, πραγματοποιήθηκε και η κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου, την οποία ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού πατ. Βασίλειος Κούλης, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, για να συνεχίσουν την αξιέπαινη προσφορά τους.

Τυχερή του φλουριού ήταν η μικρή Φανή Λυμπέρη, που παρέλαβε ως δώρα μια Εικόνα της Παναγίας. Η Φανή, αν και μόλις 2,5 ετών, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, βλέποντας την γιαγιά και τον θείο της να αιμοδοτούν. Πήρε έτσι το πιο σημαντικό παράδειγμα προσφοράς, ώστε όταν μεγαλώσει, να ενταχθεί και αυτή στο «δυναμικό» των εθελοντικών αιμοδοτών του Αμπελώνα.

Όλη η επικαιρότητα