Ηλεία

Αιμοδοτικός Σύλλογος Χελιδονίου: Μια υπόσχεση που έγινε πράξη

Ακούστε το άρθρο

Όταν τον Αύγουστο του 2018 ενεργοποιήθηκε ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Χελιδονίου, η υπόσχεση όλων των εμπλεκομένων, ήταν να μην ανασταλεί ξανά η λειτουργία του. Και η υπόσχεση έγινε πράξη, αφού στις 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η 3η εθελοντική αιμοδοσία, με τη συνεργασία του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Η στήριξη των εθελοντών αιμοδοτών σε αυτή την προσπάθεια, «αναγνωρίστηκε» με την βράβευσή τους, σε μια λιτή εκδήλωση, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.

Η πρωτοβουλία για την προσφορά των αναμνηστικών διπλωμάτων ξεκίνησε από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στην ενεργοποίηση του Συλλόγου, τον Άγγελο Παπαδόπουλο, τον Σάκη Καλούδη και την Κατερίνα Γκολφίνου, οι οποίοι και αποτελούν την προσωρινή διοίκηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην «Αγορά» του χωριού, και «άνοιξε» με καλωσόρισμα από τον κ.Παπαδόπουλο και σύντομη ομιλία από την κα Γκολφίνου, η οποία και αναφέρθηκε στην αξία της προσφοράς αίματος, ενώ ο κ.Καλούδης (σ.σ στο τέλος της εκδήλωσης) κάλεσε τους κατοίκους να ενταχθούν στον σύλλογο να και να συμμετέχουν στις δράσεις και προσπάθειες που κάνει. Αναλυτική αναφορά, στην αξία και στα οφέλη της εθελοντικής προσφοράς αίματος – για δότη και λήπτη – έκανε και η συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα –Κωνσταντακοπούλου, καλώντας όλους τους νέους και υγιείς κατοίκους, να είναι παρόντες στην επόμενη αιμοδοσία που θα γίνει στο χωριό τους. Τα μέλη του Συλλόγου την ευχαρίστησαν για την αγαστή συνεργασία προσφέροντάς της μια ανθοδέσμη.

Ακολούθησε η επίδοση των αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους εθελοντές, και η προσφορά μιας αναμνηστικής μπλούζας (σ.σ δωρεά κατοίκου του χωριού που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της), ενώ οι διοργανωτές επεφύλαξαν μια γλυκιά και δροσιστική έκπληξη για όλα τα παιδιά του χωριού, τους «αυριανούς» αιμοδότες, προσφέροντάς τους παγωτά. Όλοι οι συμμετέχοντες, συνεχάρησαν διοργανωτές και αιμοδότες για την σημαντική πρωτοβουλία και προσπάθεια που κάνουν.

Η 3η εθελοντική αιμοδοσία, είχε πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα, στον χώρο του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού, με τη συνδρομή – από τον Σταθμό Αιμοδοσίας – της κας Πανέτα αλλά και των νοσηλευτών Λίνας Παπαδοπούλου και Γρηγόρη Αργυρόπουλου, και τους εθελοντές να συγκεντρώνουν με την προσφορά τους, ικανοποιητικό αριθμό μονάδων αίματος, στην Τράπεζα του Συλλόγου.

Όλη η επικαιρότητα