Αρθρογραφία

Εμπλοκή και καθυστέρηση

emploki_kai_kathysterisi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η εμπλοκή και η καθυστέρηση στην μεταφορά των σκουπιδιών του Δήμου Πύργου στην Αιτωλοακαρνανία, για γραφειοκρατικούς λόγους δηλώνουν οι αρμόδιοι, αλλά πρόκειται μάλλον για  χρόνιο φαινόμενο που χρονολογείται περίπου από το έτος 2000 και αφορά γενική εμπλοκή περί την διαχείριση των σκουπιδιών, ολόκληρης της Ηλείας.

Περίπου τότε, ίσως και λίγο νωρίτερα, άρχισε να φαίνεται το σκουπιδικό πρόβλημα της Ηλείας, χάθηκαν τότε οι ευκαιρίες επίλυσής του, παρότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις, χωροταξικές αλλά και οικονομικές, αφέθηκαν τα πράγματα στην τύχη τους, παρά τις προσπάθειες πολλών της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας και έτσι φτάσαμε στο απαράδεκτο σήμερα.

Ίσως είμαστε η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που παρακαλάει τους γείτονες να δεχτούν τα σκουπίδια μας, δεν ξέρω με ποιο ακριβώς αιτιολογικό, μάλλον και να μην χρειάζεται καθόλου, αφού πιά μας έχουν μάθει ότι στον τομέα της καθαριότητας είμαστε λίγο καθυστερημένοι, αν και οι γείτονές μας μας χαρακτηρίζουν διαφορετικά και δεν χρειάζεται να αναφερθεί γιατί το γνωρίζουμε όλοι μας.

Μπλέξαμε στην εμπλοκή λοιπόν και στην γραφειοκρατία, έννοιες και καταστάσεις που προφέρονται και αναφέρονται εύκολα, λες και μας ήρθαν ξαφνικά από κάπου αλλού, ίσως από τον εξωγήινο κόσμο και ενέσκηψαν στην περιοχή μας, εμποδίζοντας οποιαδήποτε εξέλιξη με σκοπό την διαχείριση του σκουπιδικού προβλήματος.

Συνωμοτούν όλοι οι κακοί εναντίον μας, για να μας εκθέσουν στα μάτια και στις συνειδήσεις των άλλων, με συκοφαντίες και ψεύτικες αιτιάσεις, ότι τάχα είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε το σκουπιδαριό μας και το αφήνουμε στην γωνία, μπας και βρεθεί κάποιος άλλος να το πράξει αντί για εμάς, όπως ίσως οι Αιτωλοακαρνάνες, οι Αχαιοί και οι λοιποί γείτονές μας της Πελοποννήσου.

Ενώ εμείς είμαστε αγωνιστές και τούτο επιβεβαιώνεται από τον μακροχρόνιο αγώνα μας στις ευχές, στις προβλέψεις και στα παρακάλια, ακριβώς έτσι πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι, για να ικανοποιούμε προφανώς την ματαιοδοξία των ηγητόρων μας στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική εξουσία, ευρισκόμενοι μακριά από την πραγματικότητα της απαράδεκτης μονιμότητας σε κατάσταση σκουπιδαριού.

Ανεχόμαστε το σκουπιδαριό μας και όχι μόνο, αλλά εκλιπαρούμε και τους γείτονες, ώστε να μας εξυπηρετήσουν προσωρινά, τους λέμε, αλλά χωρίς να έχουμε στόχο και χαραγμένο δρόμο για την οριστική και υγειονομική διαχείριση και όλα αυτά χωρίς να διαμαρτυρόμαστε, να επαναστατούμε, να παραιτούμαστε και να αυτομαστιγωνόμαστε στο τέλος-τέλος, ως ανίκανοι πολίτες και πολιτικοί.

Καταντήσαμε να είμαστε πρωταγωνιστές της εμπλοκής και της καθυστέρησης, γίναμε οι ίδιοι κυριολεκτικά και δια των αντιπροσώπων μας, η ίδια η εμπλοκή και η καθυστέρηση, το συνηθίσαμε και δεν μας νοιάζει, ίσως παρακαλούμε κιόλας, μην μας ενοχλήσουν και μας διαταράξουν την εμπλοκή μας.

Όλη η επικαιρότητα