Υγεία

«Εμβολιάσου για την εποχική γρίπη. Προστατεύσου και προστάτευσε τους γύρω σου»

Ακούστε το άρθρο

«Εμβολιάσου για την εποχική γρίπη. Προστατεύσου και προστάτευσε τους γύρω σου» είναι το μήνυμα, στο οποίο εστιάζει η φετινή καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Κάθε χρόνο, η γρίπη ευθύνεται για ένα σημαντικό ποσοστό νοσηρότητας και θνητότητας στον πληθυσμό, ενώ, ταυτόχρονα, θέτει σε δοκιμασία τις δομές υγείας της χώρας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ετών για την εποχική γρίπη στη χώρα μας, η δραστηριότητά της αρχίζει να αυξάνεται τον Ιανουάριο και κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Ο σκοπός της νέα καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την προστασία από την εποχική γρίπη και περιλαμβάνει τα βασικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισής της με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του αντιγριπικού εμβολιασμού και την αύξηση της δυναμικής του, τόσο στους επαγγελματίες υγείας, όσο και στον πληθυσμό που ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα