Καιρός

Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού και πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ακούστε το άρθρο

Καιρός: Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Πού και πότε θα χτυπήσει η ισχυρή κακοκαιρία – Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τους θυελλώδεις νοτιάδες που στα πελάγη η ένταση τους θα φτάσει τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ θα επηρεαστούν:

  • Σήμερα, Σάββατο (3/2), τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία. Κατά της διάρκεια της νύχτας πιθανόν να επηρεαστούν τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και η κεντρική Μακεδονία.
  • Αύριο, Κυριακή (4/2), μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Μέχρι το βράδυ πιθανόν να επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, ενώ από το μεσημέρι θα επηρεαστούν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους είναι ισχυρές προβλέπει για σήμερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας ξανά στα δυτικά και βόρεια του νομού όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με κατά διαστήματα τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 16  βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα όπου θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανόν βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή (4/2) σύμφωνα με την ΕΜΥ κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στα δυτικά και τα βόρεια σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Πηγή: newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα