Αθλητισμός

Ένα διήμερο γεμάτο μπάντμιντον ξεκινά σήμερα στον Πύργο!

Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ «Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ξεκίνησε σήμερα στις 10 π.μ. η μεγάλη διοργάνωση του Ομαδικού Πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας του Μπάντμιντον, η οποία θα διεξαχθεί στον Πύργο, το Σάββατο και την Κυριακή. Σε αυτήν θα αγωνιστούν οι 12 καλύτερες ομάδες που απαρτίζουν φέτος την Α1 με το καλύτερο υλικό που διαθέτει η καθεμία.

Ο στόχος; για κάποιες το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδος, για κάποιες το βάθρο, η τελική τριάδα δηλαδή, για άλλες μια καλή πορεία και για άλλες να αποσοβήσουν τον υποβιβασμό.
Όπως και να έχει πάντως το θέαμα θα είναι εξασφαλισμένο αφού σε κάθε σωματείο θα αγωνίζονται οι καλύτεροι αθλητές ενώ κάποιοι από αυτούς στελεχώνουν και τα εθνικά συγκροτήματα.

Τα σωματεία που μετέχουν στην Α1 Εθνική κατηγορία είναι τα εξής:

1. Ο.Α.Γ.Ω. (περσινός πρωταθλητής)
2. Α.Γ.Σ. ΡΟΥΠΕΛ
3. Α.Ο.Σ. ΚΑΣΤΡΟ
4. Φ.Ε.Ο. ΘΗΒΑΣ
5. Α.Σ.Σ.ΠΛΑΤΩΝ
6. Ν.Ε. ΠΑΤΡΩΝ
7. ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
8. Α.Σ.ΙΑΣΩΝ ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ
9. Ε.Α.Τ.Ε.Κ.
10. Α.Γ.Σ. ΔΙΑΣ
11. Α.Ο. ΘΕΡΜΑΙΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ( ανέβηκε από την Α2 )
12. ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ο.Α ΠΥΡΓΟΥ ( ανέβηκε από την Α2 )

Σχηματίζονται μετά από κλήρωση τρεις(3) Όμιλοι των Τεσσάρων (4) Σωματείων.
Επικεφαλείς των τριών Ομίλων θα τοποθετηθούν κατά σειρά τα Σωματεία που πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α1΄ Εθνικής Κατηγορίας 2018 – 19.
Κάθε Σωματείο θα αγωνισθεί με όλα τα υπόλοιπα του Ομίλου του «ένας εναντίον όλων». Βαθμολογία 2 βαθμοί για την νίκη, 1 βαθμός για ήττα και 0 βαθμοί για αδυναμία συμμετοχής σε συνάντηση (2+2 αθλητές/τριες).

Β΄ ΦΑΣΗ ΤΕΛΙΚΗ (θέσεις 1 – 6)

Οι πρώτοι και οι δεύτεροι των ομίλων σχηματίζουν ένα νέο όμιλο των έξι(6) σωματείων και παίζουν «ένας εναντίον όλων» σε όλα τα αγωνίσματα. Οι αγώνες της α΄ φάσης μεταφέρονται στην β΄ φάση.

Β΄ ΦΑΣΗ ΤΕΛΙΚΗ (θέσεις 7 – 12)
Όμιλος για τις θέσεις 7-12 σχηματίζεται από τους τρίτους και τέταρτους των αρχικών ομίλων, παίζουν «ένας εναντίων όλων» σε όλα τα αγωνίσματα.

Οι συναντήσεις της πρώτης φάσης μεταφέρονται και στην β΄ φάση τελική.

Οι 11η και η 12η ομάδα υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Οι αγώνες θα διαρκέσουν καθόλη την διάρκεια της ημέρας και μπορεί να τελειώσουν αργά το Σάββατο ενώ την Κυριακή ανάλογα την εξέλιξη και τον συναγωνισμό των ομάδων μπορεί να φτάσουμε έως το απόγευμα.

Η είσοδος για τους θεατές θα είναι ελεύθερη και όποιος επιθυμεί μπορεί να μεταβεί το Σαββατοκύριακο στο κλειστό «Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» προκειμένου να δει από κοντά το όμορφο άθλημα του μπάντμιντον να παίζεται από τους καλύτερους σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα θα εντυπωσιαστεί από το θέαμα και την εξέλιξη των αγώνων.

Όλη η επικαιρότητα