Υγεία

Ενα ευρώ χρέωση για τα ιατρικά ραντεβού από τον ΕΟΠΥΥ!

eopyy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νέα επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους εξετάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς μελετάται η χρέωση των ασθενών με ένα ευρώ για τα τηλεφωνήματα για ραντεβού στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Έντονη είναι η αντίδραση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που κάνουν λόγο για επιχείρηση δήμευσης των ιατρείων τους, μονομερή ενέργεια, «μνημείο αυθαιρεσίας και καθεστωτικής αντιμετώπισης των ζητημάτων του οργανισμού», που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξετάζει την επιβολή χαρατσιού ενός ευρώ ανά τηλεφώνημα για ραντεβού σε ιδιώτη γιατρό. Το επιχείρημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, είναι ότι οι ιδιώτες γιατροί εμφανίζουν να έχουν κλείσει το πλαφόν των δωρεάν επισκέψεών τους για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και έτσι οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώνουν για την επίσκεψη στο ιδιωτικό ιατρείο.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, οι ιδιωτικές εταιρίες που διαθέτουν τους πενταψήφιους τηλεφωνικούς αριθμούς για τα ραντεβού, παύουν να έχουν ουσιαστικό αντικείμενο, ωστόσο τα συμβόλαια με τον ΕΟΠΥΥ υφίστανται.

Έτσι, η σκέψη είναι ότι τα ραντεβού στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ θα τα κλείνουν αυτές οι ιδιωτικές εταιρίες. Αυτό σημαίνει όμως ότι οι ιδιώτες γιατροί θα βρεθούν να πληρώνουν γραμματέα και υποδομή για να είναι ενήμεροι για τα ραντεβού, ενώ θα έχουν τον ΕΟΠΥΥ να καθορίζει τα ραντεβού και στα ιατρεία τους.

Οι ιδέες αυτές της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ έχουν προκαλέσει την αντίδραση των συμβεβλημένων γιατρών που κάνουν λόγο για επιχείρηση δήμευσης των ιατρείων τους.

Όλη η επικαιρότητα