Ηλεία

Με ένα περιπολικό ξέμεινε η Ζαχάρω!

Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, προς τον υπουργό Εσωτερικών, με αφορμή το πρόσφατο συμβάν της ακινητοποίησης του ενός εκ των δύο περιπολικών του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας αλλά και τη γενικότερη κατάσταση του στόλου των οχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

Η κατάσταση μέρα με την ημέρα χειροτερεύει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» το ΑΤ Ζαχάρως έχει μείνει με ένα μόλις περιπολικό, ενώ το ΑΤ Κρεστένων και το ΑΤ Ανδρίτσαινας έχουν από δύο οχήματα, τα οποία έχουν πολλά χιλιόμετρα και συχνά πυκνά «μένουν» από βλάβες.

Όπως τονίστηκε από αστυνομικό που υπηρετεί σε υπηρεσία της νότιας Ηλείας, είναι αδύνατον να καλυφθεί μια περιοχή που ξεκινά από το Ανεμοχώρι και φτάνει ως το Γιαννιτσοχώρι και η οποία περιλαμβάνει τις ορεινές περιοχές της Ανδρίτσαινας και της Νέας Φιγαλείας, με συνέπεια τα παράπονα των πολιτών να πληθαίνουν καθημερινά.

Ο κ. Τζαβάραςτ τονίζει ότι η 24ωρη καθημερινή χρήση των περιπολικών τα επιβαρύνει ταχύτατα με πολλά χιλιόμετρα, με συνεπακόλουθο αποτέλεσμα την συχνή εμφάνιση βλαβών, που τελικά οδηγούν σε ακινησίες. Επιπλέον όμως και πέρα από τις επιχειρησιακές δυσκολίες που προκαλεί η παλαιότητα και η βαριά χρήση των περιπολικών, θέτει όμοια σε κίνδυνο και τη ζωή των πληρωμάτων, που καλούνται καθημερινά να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις στο νομό, στο πλαίσιο των καθηκόντων αστυνόμευσης.

«Είναι απαράδεκτο να ακινητοποιούνται περιπολικά σε υπηρεσία, λόγω παλαιότητας ή πολυχρησίας, αφήνοντας μεγάλες περιοχές τελικά χωρίς αστυνόμευση και τους πολίτες χωρίς προστασία.΅Όπως επίσης απαράδεκτο είναι η λειτουργικότητα του στόλου των οχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας να επαφίεται στον υπερβάλλοντα ζήλο και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της, προκειμένου τα οχήματα να επισκευαστούν και να διατεθούν σε αστυνομικά καθήκοντα», αναφέρει στην ερώτησή του ο Ηλείος βουλευτής και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να κάνει για να ενισχύσει άμεσα τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας με επαρκή αριθμό λειτουργικών περιπολικών οχημάτων και αν η κυβέρνηση προτίθεται να ανανεώσει το στόλο των οχημάτων της Αστυνομίας, ειδικά μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.

Όλη η επικαιρότητα