Κόσμος

Ένα ρημαγμένο, μεσαιωνικό κάστρο έγινε η πιο όμορφη, σύγχρονη κατοικία (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Aυτή η οικογένεια μάλλον έκανε την καλύτερη επένδυση στη ζωή της μέχρι σήμερα. Ο Jaime Fernández, o oποίος εργάζεται σαν αρχιτέκτονας, πριν από λίγα χρόνια εντόπισε στην περιοχή Buckinghamshire της Μεγάλης Βρετανίας ένα ερειπωμένο κάστρο. Στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κενό κουφάρι με το μεγαλύτερο μέρος των εξωτερικών τοίχων να στέκουν ακόμα όρθιοι αλλά ολόκληρο το εσωτερικό να είναι γκρεμισμένο ολοσχερώς. Μπορεί η καταστροφή του να σημειώθηκε κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μπορεί και νωρίτερα, σε κάθε περίπτωση λίγα πράγματα είχαν καταφέρει να μείνουν όρθια από αυτό το πέτρινο, μεσαιωνικό κάστρο που έφερνε στο νου την εποχή των Ιπποτών έτσι όπως ήταν αφημένο μόνο του στη μέση μίας καταπρόσανης, αχανούς δασικής έκτασης.

Ο  Fernández εντυπωσιάστηκε και ξεκίνησε εκτενή έρευνα προκειμένου να μάθει περισσότερα. Κάπως έτσι ανακάλυψε πως το κτίσμα είχε την ονομασία Dinton Castle και πως οι τίτλοι ιδιοκτησίας βρισκόντουσαν στα χέρια μακρινών κληρονόμων οι οποίοι πωλούσαν το κάστρο για 100.000 δολάρια, κάτι περισσότερο από 85.000 ευρώ. Αμέσως έκανε προσφορά και λίγο καιρό αργότερα τα συντρίμια του κάστρου ήταν δικά του.

Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει εκείνο το μοναχικό, εγκαταλελειμένο μέρο που αγόρασε ο Jaime με σκοπό να το μετατρέψει σε ένα καταπληκτικό χώρο για τον ίδιο και την οικογένεια του. Σε τρία επίπεδα το σπίτι της οικογένειας Fernández μπορεί να μην αποτελείται από πολλά τετραγωνικά, είναι όμως ζεστό και φιλόξενο, δημιουργώντας εκ νέου τον σωστό ορισμό για το τι σημαίνει «σπιτικό».

Μετά την απόκτηση του δεύτερου παιδιού τους το ζευγάρι που δεν αισθάνεται να χωράει πλέον στο Dinton Castle πήρε την δύσκολη απόφαση να το αποχωριστεί, βάζοντας το στην αγορά για 1.000.000 δολάρια. Πριν το αφήσουν για πάντα, όμως, γύρισαν το παρακάτω βίντεο για λογαριασμό της Wall Street Journal, για να μιλούσαν σχετικά με το μεγάλο, αρχιτεκτονικό επίτευγμα της ζωής τους.

Δες το βίντεο

Πηγή: womantoc 

Όλη η επικαιρότητα