Τεχνολογία

Ένα Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα «αφιερωμένο» στο Facebook

Ακούστε το άρθρο

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κυρίως το Facebook, εισήλθαν στη ζωή μας πριν από περίπου 10 χρόνια… Χρόνο με το χρόνο η «εξάρτηση» των σύγχρονων κοινωνιών γίνεται όλο και μεγαλύτερη, ενώ επιχειρήσεις, δημόσια πρόσωπα κ.ά. αναζητούν την προβολή μέσω αυτών.
Τα In Situ, που μας συστήθηκαν πριν από 2 χρόνια με το επιτυχημένο συνέδριο «Metallaxis» στην Καλαμάτα, επιστρέφουν δυναμικά και αυτό το Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Απριλίου, διοργανώνουν ένα μοναδικό συνέδριο με κύριο θέμα το “Facebook”… Για την ακρίβεια, ο τίτλος είναι “Facebook Stories” και αυτές τις δύο ημέρες επιτυχημένοι social media experts θα παρουσιάσουν, αλλά και θα συζητήσουν για βραβευμένα case studies της ελληνικής αγοράς στην Καλαμάτα. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο τη δημιουργία στρατηγικής περιεχομένου για Facebook page, αλλά και διαχείρισης Facebook ads.
Ας αφήσουμε, όμως, τον εμπνευστή αυτών των συνεδρίων, Ηλία Σκενδερίδη, να μας πει περισσότερα..

σκεντεριδισ.jpg
 
-Τι είναι το In Situ;
Τo In Situ είναι μια σειρά συνεδρίων και δράσεων η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά στην περιφέρεια, εστιάζοντας στις δημιουργικές βιομηχανίες και στις νέες τεχνολογίες.
Σκοπός του In Situ είναι να εμπνεύσει, να ενημερώσει, να δώσει ιδέες εξέλιξης, αλλά και να φέρει σε επαφή τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες με διακεκριμένους επαγγελματίες και εταιρείες του χώρου των δημιουργικών βιομηχανιών και της τεχνολογίας.

-Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα;
Πριν από δύο χρόνια διοργάνωσε στην Καλαμάτα το συνέδριο Metaλλaxis, με θεματικές εμπνευσμένες από τη μεταβατική περίοδο που χαρακτηρίζει την Καλαμάτα, ενώ έχει συνδιοργανώσει το εκπαιδευτικό «θερμοκήπιο» ιδεών Venture Garden με το Green House και το Alba Graduate School. Επίσης, το κοινό έχει τη δυνατότητα των ερωτήσεων πάνω στις παρουσιάσεις, και ειδικά στο πρώτο συνέδριο ήταν τεράστιο το ενδιαφέρον του κοινού πάνω σε όσα άκουσε απο τους ομιλητές και υπήρχε η δυνατότητα για άμεσο διάλογο.

-Τι είναι το In Situ Facebook stories που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο;
To In Situ Facebook stories είναι ένα διήμερο αποκλειστικά αφιερωμένο στο Facebook και στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας περιεχομένου όσο και σε επίπεδο διαφημίσεων.
Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη σε ομιλίες γύρω από το Facebook από πολυβραβευμένες εταιρείες που διαχειρίζονται τα media budgets τεράστιων ελληνικών και διεθνών brands. Τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθούν δύο workshops, για την παραγωγή περιεχομένου και τη δημιουργία και υλοποίηση διαφημιστικών καμπανιών στο Facebook.

-Σε ποιους απευθύνεται;
Το In Situ απευθύνεται αρχικά σε όσους αναγνωρίζουν το γεγονός ότι η εξέλιξη προκύπτει μέσα από μια συνεχόμενη αναζήτηση γνώσης, συνεργασίας και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων.
Οι δυο κύριες ομάδες – στόχοι του In Situ είναι:
Επιχειρηματίες και τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Τοπικοί φορείς, εργαζόμενοι και φοιτητές που επιζητούν την εξέλιξη και την περαιτέρω ανάπτυξή τους στις δημιουργικές βιομηχανίες και νέες τεχνολογίες.

-Ποιοι θα είναι οι ομιλητές στο “Facebook Stories” στην Καλαμάτα;
Το κοινό της Καλαμάτας θα έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντήσει μερικούς από τους πιο επιτυχημένους social media experts στην Ελλάδα… Να μάθει από αυτούς και να ρωτήσει για όλα αυτά που θέλει σχετικά με τη στρατηγική γύρω από το Facebook του καταστήματός του, της εταιρείας του κ.ο.κ.
Συγκεκριμένα, στο συνέδριο της Καλαμάτας θα βρεθούν και θα μιλήσουν: ο Δημήτρης Σαββάκος από την OgilvyOne Athens, ο Νίκος Αθηναίος από την Publicis One Greece, η Μελίτα Μαντζαρίδου και η Κατερίνα Γιαννούλη από την Isobar, ο Βαγγέλης Δαβιτίδης από την Four Wise Monkeys, ο Γιάννης Αντωνίου Forestview και ο Λουκάς Ζώρζος κι η Κλειώ Μπελογιάννη από την Weridelocal.

Του Κώστα Γαζούλη

insitu_city.jpg


Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου

17.00 – 17.30
Hacking social media
Δημήτρης Σαββάκος
OGILVYONE ATHENS

17.30 – 18.00
Δημιουργώντας περιεχόμενο για κάποιον λόγο
Βαγγέλης Δαβιτίδης
4WISEMONKEYS

18.00 – 18.15
Διάλειμμα για καφέ

18.15 – 18.45
Διαφήμιση στο Facebook
Γιάννης Αντωνίου
FORESTVIEW

18.45 – 19.15
Your community to the rescue
Νίκος Αθηναίος
PUBLICIS ONE GREECE

19.15 – 19.30
Διάλειμμα για καφέ

19.30 – 20.00
Creating artistic content for Facebook
Μελίτα Μαντζαρίδου / Κατερίνα Γιαννούλη
ISOBAR

20.00 – 20.30
Weridelocal – Facebook ιστορίες που συμβαίνουν τώρα
Λουκάς Ζώρζος / Κλειώ Μπελογιάννη
WERIDELOCAL

Ημερομηνία και μέρος
Το In Situ Facebook Stories θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου στο ξενοδοχείο Elite City Resort.

Ώρα έναρξης Σαββάτου: 17.00
Ώρα έναρξης Κυριακής: 11.00

Κόστος συμμετοχής
Η είσοδος της πρώτης ημέρας των ομιλιών είναι ελεύθερη, ενώ για τα workshops της δεύτερης ημέρας υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Το κόστος συμμετοχής των workshops διαμορφώνεται ως εξής:
Workshop Facebook ads: 30 ευρώ / άτομο
Workshop Facebook content: 30 ευρώ / άτομο
Έκπτωση: Σε περίπτωση συμμετοχής και στα δύο Workshops το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ / άτομο.

tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα