Ηλεία Καταναλωτές

Έναρξη θερινών εκπτώσεων στα καταστήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας: Πρώτη ημέρα με το δεξί!

Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την πρώτη ημέρα των θερινών εκπτώσεων στην αγορά της Αμαλιάδας, με τους καταστηματάρχες να χαμογελούν μετά από καιρό!

Χθες ήταν η πρώτη ημέρα επίσημης έναρξης των εκπτώσεων και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ‘εξόρμησαν’ στα καταστήματα, αποδεικνύοντας ότι τις περίμεναν πώς και πώς, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και είναι σαφές ότι όλοι αναζητούν οικονομικές λύσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Βέβαια, η πρώτη ημέρα έχει συνήθως διερευνητικό χαρακτήρα, αφού οι περισσότεροι βλέπουν και συγκρίνουν τιμές έτσι ώστε να κάνουν τις αγορές τους στην συνέχεια και με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπήρξε χθες, οι καταστηματάρχες αισιοδοξούν ότι η συνέχεια θα είναι καλή.

Τις περίμεναν

Άλλωστε, από την προηγούμενη εβδομάδα οι καταναλωτές ρωτούσαν και οι καταστηματάρχες εκ των πραγμάτων έκαναν καλύτερες τιμές, τώρα όμως τα ποσοστά έκπτωσης είναι μεγάλα αφού ξεκινούν από 20% και αγγίζουν και το 60%!

Κατά συνέπεια, είναι μία συμφέρουσα περίοδος για όλους, έτσι ώστε να ψωνίσουν καλά και οικονομικά. Αυτό είναι και το ζητούμενο και το επισημαίνουν και οι καταστηματάρχες, ότι οι καταναλωτές δηλαδή αναζητούν ποιοτικά και οικονομικά είδη, δίνουν προτεραιότητα στα απαραίτητα και ότι έχουν ανάγκη και σε δεύτερο χρόνο θα κάνουν και αγορές που ίσως δεν είναι και τόσο απαραίτητες!

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός, κάτι που επισημαίνουν οι καταστηματάρχες, ότι την τοπική αγορά ενισχύουν και οι ετεροδημότες, οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια τους στην Αμαλιάδα, τον τόπο καταγωγή τους, ενισχύοντας την περιοχή. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν καταστήματα με σταθερούς πελάτες ετεροδημότες που τους αναμένουν κάθε χρόνο και όσο περνούν οι ημέρες και αυξάνεται η κάθοδος, τόσο εκτιμούν ότι θα αυξάνεται και η κίνηση.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Νίκος Σαψάλης καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά και να κάνουν τα ψώνια τους στην πόλη, ενώ παράλληλα καλεί και τους καταστηματάρχες να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό κάνοντας γενναίες εκπτώσεις και φυσικά να τηρούν κατά γράμμα όσα λέει ο νόμος, κυρίως με την αναγραφή των τιμών πριν και μετά την έκπτωση, για να μην υπάρξουν προβλήματα με πρόστιμα.

Αισιοδοξία και μεγάλες προσδοκίες

Με το…δεξί ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις στην πόλη του Πύργου, με την κίνηση να είναι αυξημένη και τους επαγγελματίες να αισιοδοξούν ότι η φετινή – μετά από αρκετά χρόνια – θα είναι μια καλή σεζόν. Οι εκπτώσεις, θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Η μειωμένη κίνηση στην αγορά κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και η αυξημένη – ανέλπιστα – κίνηση από χθες, πρώτη ημέρα των εκπτώσεων, έδειξε ότι ο κόσμος περίμενε αυτή την περίοδο για να κάνει τις αγορές του σε συμφέρουσες τιμές. Από τις προηγούμενες ημέρες δε, αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν έρευνα αγοράς, ώστε αυτές τις ημέρες να προχωρήσουν στις αγορές τους. Σημαντικό επίσης θεωρείται το γεγονός ότι οι εκπτώσεις ξεκίνησαν λίγες ημέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, ενώ «σύμμαχοι» της αγοράς θεωρούνται ο καλός καιρός και φυσικά οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

Με ποιότητα και αυξημένα ποσοστά

Τα ποσοστά των εκπτώσεων στα καταστήματα του Πύργου ξεκινούν από 20% και σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να φτάσουν και στο 60%. Ωστόσο η ποιότητα εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά ποσοστά, κάτι που αναγνωρίζουν οι καταναλωτές οι οποίοι επιλέγουν να στηρίζουν την τοπική αγορά, αφού τα καταστήματά της μπορούν να καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ετεροδημότες που έρχονται στα πάτρια εδάφη για τις διακοπές του καλοκαιριού ή για λίγες ημέρες τον Δεκαπενταύγουστο, στηρίζουν την τοπική αγορά.

Με προσδοκίες και…Λευκή Νύχτα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Κώστα Πετρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στην άριστη ποιότητα προϊόντων και στα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που προσφέρουν οι έμποροι του Πύργου, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να επωφεληθεί στο έπακρο από τις αγορές του. Κι αυτό – εξήγησε ο κ.Πετρόπουλος – μπορεί κανείς να το διαπιστώσει κάνοντας μια έρευνα αγοράς στα καταστήματα της πόλης, καλώντας τους καταναλωτές να στηρίζουν την τοπική αγορά.

Εξάλλου, σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 2η Λευκή Νύχτα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά γειτονιά και εμπορικό δρόμο έχει σχεδόν καταρτιστεί και απομένει, το Δ.Σ να καταλήξει στον καλλιτέχνη (σ.σ έχουν γίνει προτάσεις και συζητήσεις με σημαντικά ονόματα) που θα πλαισιώσει τις εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας.

Μαρία Καραμπάτση και Νάνσυ Σπυροπούλου

Όλη η επικαιρότητα