Αποδράσεις

Ένας μικρός και άγνωστος ονειρικός προορισμός στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Μια επίσκεψη εδώ θα σας κάνει να νιώσετε, έστω και για λίγο, πώς είναι να βρίσκεστε στον παράδεισο. Τα Διαπόντια, ένα σύμπλεγμα 11 μικρών νησιών που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Κέρκυρα, κρύβουν συμπυκνωμένες όλες τις ομορφιές του Ιονίου.

Στους Οθωνούς (το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας), την Ερεικούσα και το Μαθράκι, όλα κυλούν με αργούς ρυθμούς και η απόλυτη ηρεμία είναι εξασφαλισμένη.

Η Άσπρη Άμμος, στη δυτική ακτή των Οθωνών, είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου με την εντυπωσιακή σπηλιά της Καλυψούς (εδώ θα φτάσετε με βαρκάκι) να καλεί για δροσιστικά μακροβούτια στα κρυστάλλινα νερά της.

Οθωνοί

Το λιμανάκι των Οθωνών λέγεται Αυλάκι, ενώ ο παραθαλάσσιος οικισμός δίπλα σε αυτό Άμμος. Μην παραλείψετε, επίσης, να επισκεφτείτε κάποια από τις ιδιαιτέρως φημισμένες ταβέρνες του νησιού για φρέσκο ψάρι και αυθεντικές γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας.

Στο Μαθράκι, το μικρότερο από τα Διαπόντια νησιά, θα κολυμπήσετε στις παραλίες Πορτέλο, μια υπέροχη αμμώδης ακρογιαλιά 3 χλμ., και Απιδιές, ενώ τα πολλά μονοπάτια με την πλούσια βλάστηση θα σας ανοίξουν την όρεξη για πεζοπορία. Οι οικισμοί του νησιού βρίσκονται στα δύο άκρα του και ονομάζονται Άνω και Κάτω Μαθράκι.

Η Ερεικούσα, το βορειότερο όλων των νησιών του συμπλέγματος, διαθέτει μόνο ένα λιμάνι, το Πόρτο, με μια υπέροχη παραλία, ενώ οφείλει το όνομά της στο θάμνο ρέικι, ο οποίος ανθίζει τον Οκτώβριο και «ντύνει» όλο το νησί με τα ροζ χρώματά του.

Ερεικούσα
Οθωνοί
Διάπλο

via

Όλη η επικαιρότητα