Περίεργα

Eνας σύγχρονος δανδής: Έκαψε το τζιν του πριν από 10 χρόνια και φορά μόνο ρούχα εποχής (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν infuencers που επηρεάζουν θετικά τον κόσμο κι άλλοι που προκειμένου να συγκεντρώσουν λίγους παραπάνω οπαδούς κάνουν ότι βλακεία τους έρθει στο μυαλό. Ο 25χρονος Ζακ Πινσέντ, από το ανατολικό Σάσεξ, όμως, έκαψε το μοναδικό τζιν παντελόνι του όταν ήταν μόλις 14 ετών, και φοράει μόνο ιστορικά ρούχα την τελευταία δεκαετία λέγοντας μάλιστα, πως μόνο έτσι νιώθει άνετα στον 21ο αιώνα. Τα συνηθισμένα καθημερινά ρούχα για τον infuencer που ακολουθεί το δικό του στυλ, περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες ιππασίας μέχρι το γόνατο, ένα φλοράλ γιλέκο και σακάκι ιππασίας με μύτες.

Ο Ζακ Πινσέντ με λιλά ρούχα εποχής και κόκκινο καλσόν
Ο Ζακ σταμάτησε να φορά μοντέρνα ρούχα πριν από 10 χρόνια και έχει υιοθετήσει ένα εκκεντρικό στυλ

Ο Ζακ, που ζει στο Χόουβ, έχει κερδίσει ένα μεγάλο κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πάνω από 141.000 ακόλουθους, που λατρεύουν να χαζεύουν τις εμφανίσεις του που θυμίζουν περίοδο Αναγέννησης και τα οποία ράβει μόνος του. Όπως λέει: «Είναι δύσκολο για τους άνδρες, δεν μπορούμε να εκφράσουμε τόσο εύκολα την υπερβολή και την αφθονία, αλλά μου αρέσει αυτό που κάνω και το κάνω μόνο για την δική μου ευχαρίστηση».

Ο 25χρονος Ζακ έκαψε το μοναδικό του τζιν σε ηλικία 14 ετών, όταν ανακάλυψε ένα κουτί με παλιά ρούχα του προπάππου του
Ο 25χρονος Ζακ έκαψε το μοναδικό του τζιν σε ηλικία 14 ετών, όταν ανακάλυψε ένα κουτί με παλιά ρούχα του προπάππου του

Στα 14 του έκαψε το μοναδικό παντελόνι τζιν που είχε

Η εμμονή του με τα ιστορικά ρούχα ξεκίνησε όταν ήταν 14 ετών και η οικογένειά του ετοιμαζόταν να μετακομίσει, και έπεσε επάνω σε ένα κουτί γεμάτο με κουστούμια του προπάππου του. Προς μεγάλη του ικανοποίηση, τα ρούχα του εφάρμοζαν τέλεια και άρχισε να τα φοράει όσο περισσότερο μπορούσε.
Ο Ζακ ράβει μόνος του τα ρούχα του μελετώντας αρχικά σχέδια ενώ έχει πελάτες από όλο τον κόσμο
Ο Ζακ ράβει μόνος του τα ρούχα του μελετώντας αρχικά σχέδια ενώ έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Όπως είπε: «Στα 14 μου πήρα την συμβολική απόφαση να κάψω το μοναδικό τζιν παντελόνι. Ήταν πραγματικά ένα σημείο καμπής. Τις ημέρες που δεν πήγαινα στο σχολείο, φορούσα κοστούμια τριών τεμαχίων (παντελόνι, γιλέκο και σακάκι, αλλά λίγο αργότερα άρχισα να ντύνομαι με ιστορικά ρούχα κάθε μέρα. Οι άνθρωποι που με βλέπουν στον δρόμο, αντί να με κοροϊδεύουν, δείχνουν σεβασμό».

Όπως λέει «γιατί να βγω βόλτα φορώντας τζιν όταν μπορώ να ντυθώ σαν τον Ναπολέοντα;»

Έχει περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία από τότε που ο Τζακ έχει εγκαταλείψει τα μοντέρνα ρούχα, με την μοναδική φορά που θυμάται να ντύνεται κανονικά να είναι σε ένα πάρτι με θέμα την δεκαετία του ‘80. Μάλιστα, αυτός ο influncer δεν τρέχει στα μαγαζιά για να αγοράσει τα ρούχα του, αλλά τα σχεδιάζει και τα ράβει μόνος του, αφού πρώτα κάνει κάποια σχετική έρευνα, με ορισμένα από αυτά να χρειάζονται μέχρι και έναν χρόνο για να τελειοποιηθούν προτού τα φορέσει.

Κάποια από τα γιλέκα που έχει ράψει ο νεαρός influencer
Κάποια από τα γιλέκα που έχει ράψει ο νεαρός influencer

Πώς αντιδρά ο κόσμος όταν τον βλέπει;

Και παρά το γεγονός πως οι άνθρωποι συχνά σταματούν στον δρόμο και τον κοιτάζουν, ο Ζακ λέει πως συνήθως είναι πολύ καλοί μαζί του. Όπως λέει: «Μου λένε πως μοιάζει με τον Τζέικομπ Ρις Μογκ (μέλος του βρετανικού Κοινοβουλίου). Η αντίδραση είναι συνήθως πολύ θετική και πολλοί δείχνουν ενθουσιασμό. Και δεν συμβαίνει αυτό μόνο στο Μπράιτον. Έχω γυρίσει όλο τον κόσμο και οι άνθρωποι είναι περίεργοι και εκτιμούν αυτό που κάνω».
Ο κόσμος όταν τον βλέπει συνήθως ξαφνιάζεται αλλά δεν σχολιάζει αρνητικά
Ο κόσμος όταν τον βλέπει συνήθως ξαφνιάζεται αλλά δεν σχολιάζει αρνητικά

Ο νεαρός αυτός influencer εργάζεται ως ράφτης στο Χόουβ, με ειδικότητα στα ιστορικά ρούχα για άνδρες και γυναίκες. Ο κατάλογος πελατών του εκτείνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη με τον Ζακ να πιστεύει πως υπάρχει ένα νέο ενδιαφέρον για χειροποίητα, ιστορικά ρούχα. Όπως αναφέρει: «Είναι προσωπική μου επιλογή να διασφαλίσω πως τα πάντα προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Το αποτύπωμα άνθρακα είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Είμαι Βρετανός κατασκευαστής και οι βρετανικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μόνο 100% φυσικές ίνες. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου πλαστικό στα ρούχα μου».

Κι όπως λέει ο Ζακ δέχεται πολλές προτάσεις γάμου, γιατί οι γυναίκες θέλουν στο πλευρό τους έναν τζέντλεμαν

«Γιατί να βάλω τζιν όταν μπορώ να ντυθώ ως Ναπολέων;

Το 2017, ο σύγχρονος αυτός δανδής και infuencer, αποκάλυψε πως το να φορέσει ένα απλό μπλουζάκι και τζιν παντελόνι, δεν είναι κάτι που τον εκφράζει, αντ’ αυτού όμως έχει την δική του εκδοχή των καθημερινών ρούχων. Όπως είπε: «Αν πρόκειται να βγω έξω για μια απλή βόλτα, θα φορέσω ένα banyan του 18ου αιώνα, που είναι ένα μεταξωτό ένδυμα. Γιατί να φορέσω τζιν και t-shirt όταν μπορώ να πάω στο Tesco ντυμένος σαν τον Ναπολέοντα ή κάτι τέτοιο;».

Ο influencer έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό οπαδών στο Instagram που λατρεύουν τα ιστορικά του ρούχα, αλλά συγκεντρώνει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από γυναίκες οπαδούς. Όπως λέει: «Μου έχουν κάνει πολλές προτάσεις γάμου και πολλά άλλα πράγματα. Νομίζω ότι είναι ενδεικτικό πως οι γυναίκες χρειάζονται έναν τζέντλεμαν και κάποιον που να δείχνει ενδιαφέρον για το παρουσιαστικό του».

Φωτογραφίες: Instagram/pinsent_tailoring

Όλη η επικαιρότητα