Life

Το ενδιαφέρον για σεξ αυξάνεται την περίοδο των Χριστουγέννων

Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη είναι σε όλο τον κόσμο η όρεξη για σεξ την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και ένα «παρεπόμενο» αυτού του ανεβασμένου σεξουαλικού ενδιαφέροντος είναι ότι εμφανίζεται παραδοσιακά αυξημένος ο αριθμός των γεννήσεων παιδιών μετά από εννέα μήνες, δηλαδή το μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Αυτό αποκαλύπτει μια νέα διεθνής αμερικανο-πορτογαλική επιστημονική μελέτη, που ανέλυσε δεδομένα από 130 χώρες, τα οποία αφορούσαν τις σχετικές με το σεξ αναζητήσεις στη Google από το 2004 έως το 2014, καθώς επίσης το 10% όλων των αναρτήσεων στο Twitter μεταξύ 2010-2014.

Η ανάλυση δείχνει ότι η επιθυμία για σεξ αυξάνεται σημαντικά στη διάρκεια των γιορτών, είτε πρόκειται για χριστιανικές, είτε για μουσουλμανικές ή άλλες χώρες τόσο του βορείου όσο και του νοτίου ημισφαιρίου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Λουίς Ρότσα της Σχολής Πληροφορικής και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Scientific Reports.

«Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν την άνευ προηγουμένου δυνατότητα να αναλυθούν η συλλογική διάθεση και συμπεριφορά των ανθρώπων σε μαζική κλίμακα. Η μελέτη μας είναι η πρώτη πλανητικού επιπέδου ματιά στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και πώς αυτή σχετίζεται με τη διάθεση των ανθρώπων και το ενδιαφέρον τους για σεξ», δήλωσε ο Ρότσα.

Η ανάλυση του περιεχομένου των μηνυμάτων στο Twitter με ειδικό λογισμικό ανάλυσης συναισθημάτων αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι απανταχού της Γης νιώθουν πιο χαρούμενοι, ασφαλείς και ήρεμοι στη διάρκεια των γιορτών, πράγμα που έχει θετικό αντίκτυπο στο σεξ και τελικά στις γεννήσεις.

Η έρευνα δείχνει ότι στις χριστιανικές κοινωνίες η περίοδος Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς δημιουργεί σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σεξ από ό,τι το Πάσχα. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι άνθρωποι νιώθουν πιο οικογενειακά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα