Ηλεία

Ενημέρωση εκπαιδευομένων Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας από φορείς του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας επισκέφτηκε την Τρίτη 22/01/2019, η επισκέπτρια Υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Γάλλιου Αθανασία προκειμένου να ενημερώσει τους εκπαιδευόμενους σε θέματα πρόληψης.

Αναλυτικότερα η επισκέπτρια Υγείας, κατόπιν πρόσκλησης της συμβούλου σταδιοδρομίας στο ΣΔΕ Αμαλιάδας κας Γιαννακοπούλου Βασιλικής, με βάση τις εξειδικευμένες γνώσεις της ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους του σχολείου αναφορικά με την προληπτική ιατρική και πιο συγκεκριμένα για τη σημαντικότητα της πρόληψης από τους ιούς και την γρίπη.

Τόνισε τη σημαντικότητα της σωστής υγιεινής, της σωστής διατροφής, του εμβολιασμού αλλά και την σωστή ανάρρωση. Επίσης αναφέρθηκε στον απαραίτητο εμβολισμό παιδιών αλλά και ενηλίκων προκειμένου να προφυλαχτούν από νοσήματα όπως της ιλαράς, της ηπατίτιδα Α και Β, της γρίπης, του τέτανου, του πνευμονιόκοκκου και του HPV ή του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων που προλαμβάνονται από εμβόλια. Τόνισαν ότι κανένας δεν είναι αρκετά μεγάλος ώστε να μην χρειάζεται να εμβολιασθεί και τους προέτρεψαν σχετικά. Οι εκπαιδευόμενοι με μεγάλη προθυμία άκουσαν προσεκτικά την κα Γάλλιου η οποία με τη σειρά της ανταποκρίθηκε και έλυσε την πληθώρα των αποριών των εκπαιδευομένων.

Η κα Γιαννακοπούλου ευχαρίστησε την κα Γάλλιου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της και παρουσίασε σημαντικά θέματα ιατρικής προληπτικής.

Τέλος, η Επισκέπτρια Υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ευχαρίστησε για την πρόσκληση το Διευθυντή του σχολείου κ. Αγγελόπουλο και τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας κ. Γιαννακοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα