ΕΠΣ Ηλείας

Ενιπέας Λαντζοΐου – Ξενοφών Κρεστένων : Kαι τώρα οι δυο τους!

Ακούστε το άρθρο
  • Στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό στάδιο Πύργου «Χ. Βιλαέτης» το μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου ανάμεσα στον Ενιπέα και τον Ξενοφώντα

Η ώρα για το πολύ μεγάλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου στην Α1 κατηγορία έφτασε! Ο παλμός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σήμερα στις 3 μ.μ. θα χτυπά στο Δημοτικό στάδιο Πύργου «Χ. Βιλαέτης» εκεί όπου  τα δύο μεγάλα  φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου στην Γ’ Εθνική, ο πρωτοπόρος και τυπικά γηπεδούχος Ενιπέας Λαντζοΐου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο Ξενοφώντα Κρεστένων με έπαθλο τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα.

Οι πράσινοι του Ν. Γκρίλλα αυτή τη στιγμή έχουν 35 βαθμούς και βρίσκονται στην πρώτη θέση. Τους αρκεί και η ισοπαλία προκειμένου να στεφθούν πρωταθλητές Χειμώνα ενώ με νίκη θα βάλουν από σήμερα τις βάσεις για την πρωτιά, αφήνοντας πέντε ολόκληρους βαθμούς πίσω τον αντίπαλό τους.

Οι ερυθρόλευκοι του Ντ. Μιλοσέσκι από την άλλη με 33 βαθμούς, δε θέλουν σε καμία περίπτωση να μείνουν πίσω στην υπόθεση της κορυφής και με νίκη, προσπερνούν τον αντίπαλο τους κατά ένα βαθμό και παίρνουν αυτοί τον άτυπο τίτλο αλλά και μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας.

Μια αναμέτρηση στην οποία θα «κονταροχτυπηθούν» η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, αυτή του Ενιπέα με 40 γκολ, με την καλύτερη άμυνα, αυτή του Ξενοφώντα με 10 (μαζί με Σαβάλια, Ζαχάρω)

Αμφίβολος για τους τυπικά γηπεδούχους ο Γιαννακόπουλος που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού ενώ για τους τυπικά φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Πλατανίτης.

Το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στις κατά τεκμήριο δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας αυτή τη στιγμή, είναι σίγουρο πως υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις και αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου τόσο από το Λαντζόι και την Κρέστενα, όσο και από όλο το Νομό.

Θυμίζουμε πως ο λόγος της μεταφοράς της έδρας διεξαγωγής του ματς στον Πύργο, σχετίζεται με την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο Λαντζοΐου.

Την σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Μαρκαντωνάτος με βοηθούς τους Καραλή και Λάττα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της σημερινής τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου, αναλυτικά, θα παίξουν:

Ολυμπιακός Σαβαλίων – Ολυμπιάδα Γουμέρου: Να επιστρέψει στις νίκες και να κλείσει την ψαλίδα είτε από τον Ενιπέα, είτε από τον Ξενοφώντα, είτε και από τους δύο μαζί ανάλογα με το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα επιχειρήσει σήμερα κόντρα στην Ολυμπιάδα Γουμέρου, ο Ολυμπιακός Σαβαλίων. Οι «πορτοκαλί» στην αντίπερα, στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή συνεχίζουν να ψάχνουν βαθμό ή βαθμούς σε κάθε γήπεδο και αυτό θα προσπαθήσουν και σήμερα, όσο δύσκολο και αν είναι. Διαιτητής ο Παναγόπουλος, με βοηθούς τους Γούργουρα και Παρασκευόπουλο.

Ολυμπιακός Ζαχάρως  – ΑΠΟ Κουρτεσίου: Στην τέταρτη θέση με απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της θέλει να βρεθεί με την είσοδο του 2019 ο Ολυμπιακός Ζαχάρως και γι’ αυτό με το στραβοπάτημα στο Σκουροχώρι, η επιστροφή στα τρίποντα σήμερα κόντρα στο Κουρτέσι είναι επιτακτική. Ο ΑΠΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι με την Δόξα  την περασμένη εβδομάδα και σήμερα θέλει να φύγει αλώβητος από την Ζαχάρω με ορίζοντα την απευθείας παραμονή. Σφυρίζει ο Ρουμπάνης με βοηθούς τους Γκατζόπουλο και Δημητρακόπουλο.

Δόξα Ν. Μανολάδας – Ηλειακός Λεχαινών: Τα τελευταία θετικά αποτέλεσμα έχουν αντίκτυπο στη βαθμολογία για την Δόξα, η οποία πλέον έχει ανέβει και θέλει να ασκήσει πίεση σε Σαβάλια και Ζαχάρω στο κυνήγι της τετράδας. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει σήμερα να ξεπεράσει το εμπόδιου του δυνατού Ηλειακού Λεχαινών ο οποίος προέρχεται από την «άσχημη» ήττα στο τέλος από τον Ενιπέα και αν δε θέλει να μείνει και άλλο πίσω, περιθώρια για νέα απώλεια δεν υπάρχουν. Διευθύνει ο Καραβίδας με βοηθούς τους Ξυδού και Μποσινάκη.

Αίας Γαστούνης – Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου: Δυνατό ματς με φόντο την παραμονή στην κατηγορία σήμερα ανάμεσα στον Αίαντα και τον Λευκό Αστέρα. Οι γηπεδούχοι θέλουν να εξαργυρώσουν τη μεγάλη νίκη επί των Μακρισίων με ένα ακόμα τρίποντο που θα τους φέρει ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στο στόχο τους ενώ οι φιλοξενούμενοι που στάθηκαν πολύ καλά κόντρα στη Ζαχάρω και η ισοπαλία ίσως και να τους αδικεί θέλουν να φύγουν αλώβητοι από τη Γαστούνη. Διαιτητής ο Κούλης με βοηθούς τους Λιάπη και Κόρδα.

Όλη η επικαιρότητα