Ηλεία

Ενισχύεται με εφημερίες το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Η ομαλοποίηση του εφημεριακού καθεστώτος στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος, οι υποδιοικητές Δημήτρης Κωστακιώτης και Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και ο υποδιοικητής, υπεύθυνος για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, Γιάννης Λέντζας.

Δυσλειτουργία

Οι εφημερίες που υλοποιούνται στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας το τελευταίο διάστημα είναι ελάχιστες, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας και είναι πολλές οι φωνές που υποστηρίζουν ότι με την τακτική που ακολουθείται το Νοσοκομείο θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε κλείσιμο.

Ως εκ τούτου, και για να ενισχυθεί η λειτουργία του, αποφασίστηκε το Νοσοκομείο του Πύργου να εφημερεύει 30 ημέρες το μήνα και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας να καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου να αγγίξει τις 8 με 10 εφημερίες το μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Λέντζα, για να γίνει αυτό θα υπάρχει αλληλοεπικάλυψη στον παθολογικό τομέα, κατά συνέπεια δεν θα μετακινούνται μόνο παθολόγοι γιατροί από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπως γίνεται τώρα, αλλά θα μετακινούνται γιατροί και από το Νοσοκομείο του Πύργου στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να λειτουργήσει το εφημεριακό καθεστώς από τον επόμενο μήνα τον Δεκέμβριο και θα αξιολογηθεί στην πράξη.

 

Για την πτέρυγα

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της ολοκλήρωσης της κατασκευής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και από την ενημέρωση που έγινε προκύπτει ότι άμεσα θα πληρωθεί ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας που έχει υποβάλλει ο εργολάβος, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω προγραμματισμένες εργασίες, όπως προβλέπεται από την σχετική σύμβαση, και εν συνεχεία θα παρέμβει η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για να διαπιστώσει τι εκκρεμότητες υπάρχουν για την ολοκλήρωση του έργου, έτσι ώστε να καταβληθούν τα χρήματα από το δεσμευμένο ποσό από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Όλη η επικαιρότητα