Ηλεία

Ενίσχυση με περιπολικά μέσω ΕΣΠΑ και αστυνόμευση στην Πατρών-Πύργου – Τι συζήτησαν Κατσιφάρας – Ανδρικόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με περιπολικά, μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως ενημέρωσε χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αριστείδη Ανδρικόπουλο κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που έγινε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα είναι ενεργή πρόσκληση απ’ την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ώστε να κατατεθούν προτάσεις για την ενίσχυση του εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ., με νέα οχήματα, μοτοσικλέτες και άλλο εξοπλισμό, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Ανδρικόπουλο την συνδρομή της Αστυνομίας ώστε να ενταθεί η αστυνόμευση στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου και έως τα νότια όρια της Ηλείας, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο ανακατασκευής του δρόμου.

Επίσης αναλύθηκαν τα βήματα που θ’ ακολουθηθούν απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Ελληνική Αστυνομία για την ανέγερση του νέου Διοικητηρίου της ΕΛ.Α.Σ. στην Πάτρα, σε χώρο που έχει επιλεγεί στην αρχή της Μίνι Περιμετρικής οδού στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Στόχος το νέο κτίριο στην Πάτρα

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας και ο κ. Ανδρικόπουλος αναφέρθηκαν στην ανάγκη μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών της Αστυνομίας και υπογράμμισαν ότι κοινή επιδίωξη και βούληση είναι η κατασκευή ενός νέου κτιρίου που θα διευκολύνει το έργο των αστυνομικών Υπηρεσιών αλλά και τους πολίτες στις συναλλαγές τους με την Αστυνομία.

Όλος ο σχεδιασμός που συμφωνήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης θα τεθεί υπόψη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, σε συνάντηση που θα έχει σύντομα μαζί της ο κ. Ανδρικόπουλος. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και θ’ ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα απ’ την κ. Γεροβασίλη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Αντιπερ/ρχης Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος, ο Αντιπερ/ρχης Περ/κού Συντονισμού & Διοίκησης, Δημ. Δριβίλας, ο Αντιπερ/ρχης Περ/κής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κων/νος Καρπέτας, o Δ/ντής Τεχνικής Υποστήριξης ΕΛΑΣ – Ταξίαρχος Κων/νος Ηλιόπουλος, ο Δ/ντής Οικονομοτεχνικών της ΕΛΑΣ – Ταξίαρχος Χαρ. Αλεξόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Δυτικής Ελλάδος – Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Δ/ντής Δ/νσης Αστυνομίας Αχαΐας – Ταξίαρχος Βασίλης Τσούρας, ο Αστυνομικός Δ/ντής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, Ανδρέας Τσαπικούνης, η Εκτελ. Γραμματέας της Περιφέρειας Διον. Μαράτου, ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Περ/λλοντος και Υποδομών Δημ. Καραβίδας και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας 2014-2020», Άλκ. Σταθοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα