Ελλάδα

Ένοχοι τρεις κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο λούνα παρκ του Ελληνικού

Ακούστε το άρθρο

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως στον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και τον Έλληνα διαχειριστή του λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου στις 27/4/2014 έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 11χρονη αδελφή του.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές έκριναν ενόχους τους δύο κατηγορουμένους χωρίς ελαφρυντικά. ωστόσο, μετέτρεψαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Άλλος ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος φυγοδικεί, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμέλειας, με την έδρα να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή. Οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ αθωώθηκαν. Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από τον νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε νωρίτερα ο εισαγγελικός λειτουργός.

newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα