Ενοποίηση ειδικοτήτων και ψαλίδι στις αποσπάσεις μελετά το υπουργείο Παιδείας

Σχέδιο εκτεταμένης ενοποίησης ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα γίνουν 40 από περίπου 160 ειδικότητες και υποειδικότητες σήμερα, αλλά και δραστικό ψαλίδι στις αποσπάσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προς την ΟΛΜΕ στα τέλη Ιανουαρίου, ότι τελικά ούτε φέτος θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις, στο επιτελείο του Αμαρουσίου αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης θέσεων εν όψει της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, τα βασικά σημεία του υπό επεξεργασία σχεδίου περιλαμβάνουν ενοποιήσεις ειδικοτήτων κυρίως στην Τεχνική Εκπαίδευση και περικοπές κατά περίπου 20% των αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

Ήδη κατά πληροφορίες, προσχέδιο ενοποιήσεων έχει δοθεί από το υπουργείο στην ΟΛΜΕ, η οποία επιφυλάχθηκε να το μελετήσει.

Στο προσχέδιο προβλέπονται 40 ειδικότητες με μεγάλες ενοποιήσεις ανάμεσα στις πολλές της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Ερώτημα παραμένει αν θα προκριθούν ενοποιήσεις και στη Γενική Εκπαίδευση, όπως λ.χ. αν θα ενοποιηθούν οι ειδικότητες των φυσικών, χημικών, βιολόγων, γεωλόγων και φυσιογνωστών υπό τη νέα ειδικότητα των φυσικών επιστημών.