Ηλεία

Ένοριακή Τράπεζα Αίματος Μουζακίου «Προφήτης Ηλίας»: Συνεχίζει την προσφορά της

Ακούστε το άρθρο

Την προσφορά τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο συνέχισαν τα μέλη τις Ένοριακής Τραπεζας Αίματος Μουζακίου «Προφήτης Ηλίας» που συμμετείχαν στην 6η εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, με τη συμμετοχή παλιών και νέων αιμοδοτών.

Η πρώτη αιμοδοσία της Ενοριακής Τράπεζας για το 2017 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία με τους εθελοντές να υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο από την γιατρό του Σταθμού, Βιοπαθολόγο Έλσα Ζαχαριαδάκη και να αιμοδοτών με την επιμέλεια των νοσηλευτών Αρετής Μπαρλαμπά και Γιώργου Βενιζέλου.

Δίπλα στους αιμοδότες ήταν ο εφημέριος του χωριού και πρόεδρος της Ενοριακής Τράπεζας πατ. Χρήστος Δημητρακόπουλος, από τον οποίο ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια η προσπάθεια για την δημιουργία της Ενοριακής Τράπεζας. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν κατά καιρούς και το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες και οι αγροτικές εργασίες πολλές φορές δεν επιτρέπουν στους εθελοντές να συμμετέχουν στις οργανωμένες αιμοδοσίες, ο ίδιος προσπαθεί να διαδώσει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλους και δη στους μαθητές και τα νέα παιδιά του χωριού, τους αυριανούς αιμοδότες του τόπου.

Όλη η επικαιρότητα