Ηλεία

Ένωση Αστυν. Υπαλλήλων Ηλείας: Μήνυμα ενότητας από Κατσώλη

Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ενότητας και σεβασμού του αποτελέσματος των εκλογών στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας στέλνει με ανακοίνωσή του προς τους άλλους συνδυασμούς ο Γρ. Κατσώλης, επικεφαλής της «Νέας Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ηλείας», η οποία που έλαβε τις 141 από τις 302 ψήφους στην κάλπη, ποσοστό περίπου 48%.

Ο κ. Κατσώλης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όσους συμμετείχαν στις εκλογές, λέγοντας ότι «έδωσαν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ώστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι το υψηλό ποσοστό που έλαβε ο συνδυασμός του οποίου ηγήθηκε, συνιστά ευθύνη για τη διατήρηση της ενότητας στο Σώμα και την αποφυγή της εσωστρέφειας.

Το εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 48% που έλαβε η Νέα Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ηλείας αποτελεί για εμάς αδιαμφισβήτητα τίτλο τιμής και μας επιφορτίζει με μεγάλη ευθύνη στη συνέχεια των δύσκολων αγώνων για έναν αξιοπρεπή υπηρεσιακό και κοινωνικό βίο. Όμως δεν είναι η ώρα για πανηγυρισμούς. Δυστυχώς για εμάς το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών δεν μας επιτρέπει την αυτοδυναμία ως προς την άσκηση της διοίκησης, καθώς παρά το εντυπωσιακό ποσοστό που λάβαμε, μας παραχωρεί τρεις έδρες από τις επτά συνολικά του διοικητικού συμβουλίου.

»Επειδή θέλουμε να παραμείνουμε συνεπείς απέναντί σας, σας υπενθυμίζουμε της πάγια αρχή μας ότι ο συνδικαλισμός για εμάς είναι πάνω από αξιώματα και προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε πεδίο εκμετάλλευσης και εσωστρέφειας. Ξεκινήσαμε με έναν σκοπό, τη διασφάλιση της ενότητας μεταξύ των συναδέλφων και δεν κάνουμε βήμα πίσω προς αυτό» σημειώνει ο κ. Κατσώλης και απευθύνει κάλεσμα ενότητας στα μέλη των άλλων δύο συνδυασμών ώστε να συγκροτηθεί το νέο ΔΣ σε Σώμα μέσα σε κλίμα σύμπνοιας.

«Απευθύνω λοιπόν μήνυμα ενότητας προς τα -εκλεγμένα και μη- μέλη των δύο άλλων παρατάξεων και τους καλώ να πράξουν το ίδιο. Ας αφήσουμε όλοι στην άκρη εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες και από κοινού να προβούμε στη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για να τον σπαταλάμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις που πολλές φορές δεν μας τιμούν καθώς υπερβαίνουν τα όρια του επιτρεπτού. Οι συνάδελφοι με τη μαζική τους προσέλευση στις κάλπες μάς έδωσαν ένα μήνυμα το οποίο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ούτε ερμηνεύεται κατά το δοκούν.

»Όντας βέβαιος ότι όλοι μας παραμένουμε σταθεροί στις αρχές και στις αξίες που μας ενέπνευσαν να ενταχθούμε στην Ελληνική Αστυνομία, σας καλώ να δείξετε υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι σε όλους αυτούς που σας στήριξαν με την ψήφο τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κατσώλης.

Σημειώνεται ότι προχθές έγινε η πρώτη σύγκληση του νέου διοικητικού συμβουλίου, η οποία όμως απέβη άκαρπη, καθώς απουσίαζαν τα τρία από τα επτά μέλη που εξελέγησαν.

Όλη η επικαιρότητα