Ηλεία

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Σύσκεψη με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Συναντήσεις είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος στις 15 και 16 Ιανουαρίου στην Αθήνα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία τους υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τα ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς της Ηλείας καθώς και για το θέμα των κτηριακών εγκαταστάσεων των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. μεταξύ των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Μάκη Μπαλαούρα, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Επιτελάρχη Αντιστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος, έθεσε το οξύ κτηριακό πρόβλημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας την υπόστελέχωση του αστυνομικού προσωπικού, ενώ παράλληλα επισήμανε την σοβαρή έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και του μηχανοκίνητου στόλου της δύναμης του νομού Ηλείας.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις συχνές μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού προς τις παραμεθόριες περιοχές καθώς και της διμοιρίας υποστήριξης συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε σχολαστικά από τον Πρόεδρο και έδειξε ιδιαίτερη προσοχή στα αιτήματα των Αστυνομικών αλλά και στις εύστοχες παρεμβάσεις των κυρίων Βουλευτών. Δεσμεύτηκε να διατάξει άμεσα τη συγκρότηση και αποστολή επιτροπής που θα μελετήσει και θα αξιολογήσει το κτηριακό ζήτημα των προβληματικών Αστυνομικών κτηρίων της Διευθύνσεως. Αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά διατάσετε η συγκρότηση επιτροπή αυτής της επιτροπής για την Δ.Α. Ηλείας.

Επίσης μετά από υπενθύμιση του προέδρου υποσχέθηκε ενίσχυση με περεταίρω θέσεις του Αστυνομικού προσωπικού της Ηλείας στις ερχόμενες μεταθέσεις, αλλά και ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού από το οικονομικό πρόγραμμα για την Αστυνομία Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα και με τις προ τριμήνου εξαγγελίες του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ Απόστολου Κατσιφάρα.

Έκανε επίσης δεκτό το αίτημα του προέδρου κ. Ζώντου για ομαλοποίηση της μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού στις παραμεθόριες περιοχές που πραγματοποιούνται προσφυγικές ροές και αλλαγή της μετακίνησης του Αστυνομικού προσωπικού της Ηλείας από την ΔΑ Ορεστιάδας με την ΔΑ Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον στην συνάντηση της 16ης Ιανουαρίου 2018 που είχε ο πρόεδρος Παναγιώτης Ζώντος με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου προστασίας του πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη και στην οποία συμμετείχε και ο πρώην Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Καλαματιανός, ενημέρωσε λεπτομερώς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω αντιμετώπισης των ανωτέρω προβλημάτων.

Όλη η επικαιρότητα