Ενωτικός και αινιγματικός ο Γ.Ζαφειρόπουλος

zafeiropoulos_giannhs.jpg

Ενωτικός αλλά και αινιγματικός εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινές Αιχμές» της OΡT FM o υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Ο κ.Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του να καλέσει τον κ.Κατσιφάρα και τον κ.Σώκο για κοινή συνάντηση δήλωσε ότι «υπό τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται ο πρώιμος προεκλογικός αγώνας για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιδιωχθεί η διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου δράσης για μια μαχητική συστράτευση όλων των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου στον οποίο κινούνται και τοποθετούνται και οι τρεις υποψηφιότητες (σ.σ. Σώκος, Κατσιφάρας, Ζαφειρόπουλος) γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι  η ενότητα στη δράση όλων των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της Περιφέρειας, έχοντας καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία.

Ο κ.Ζαφειρόπουλος πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί τίποτα. «Δεν κινούμαι από ταπεινές προσωπικές φιλοδοξίες. Τις έχω ικανοποιήσει. Έχω αυτογνωσία ότι δεν πρόκειται να γίνω πρωθυπουργός της Ελλάδας».

 

Σχετικά με το κίνητρο που τον ώθησε να θέσει υποψηφιότητα για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  ο Ηλείος πολιτικός ανέφερε: «Είμαι υποψήφιος γιατί θέλω να αναστραφεί η εικόνα της αποανάπτυξης που μαστίζει όλες τις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ αυτών και την Ηλεία. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συντελεστεί στη Δυτική Ελλάδα μια χωρίς αρχές πολιτική υποστροφή, ένα πισωγύρισμα που να υπονομεύσει την αναπτυξιακή προοπτική της. Για αυτό  καλώ τον κ.Κατσιφάρα και τον κ.Σώκο, σε έναν σοβαρό, αξιόπιστο και ουσιαστικό διάλογο, διότι πιστεύω ότι ο προοδευτικός δημοκρατικός  χώρος, ο οποίος ιστορικά έχει δώσει πλειοψηφικά ρεύματα και στηρίξεις στα κόμματα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δικαιούται καλύτερη εκδοχή στην προσπάθεια.

 

Ο κ. Ζαφειρόπουλος ανέφερε ότι τους έχει ενημερώσει ηλεκτρονικά, ενώ σήμερα θα μιλήσει μαζί τους  τηλεφωνικά.

Στην ερώτηση για το φαινόμενο της πολυδιάσπασης της Κεντροαριστεράς, σχολίασε: Η πολυδιάσπαση είναι δυσμενές στοιχείο της παράταξης. Σε άλλες εποχές μπορεί να ήταν ευμενές. Τώρα δεν είναι . Από την πλευρά μου ξεκινώ από τη Δυτική Ελλάδα μια ουσιαστική προσπάθεια στη δράση, στην πράξη, και γιατί όχι και στην κάλπη των προοδευτικων δυνάμεων».

 

Ο κ.Ζαφειρόπουλος επισήμανε ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ αλλά είναι αδέσμευτος κομματικά στην περιφέρεια. «Είμαι στο ΠΑΣΟΚ πριν από το σύνολο σχεδόν των στελεχών του. Όμως η κομματική μου ταυτότητα δεν με επηρέασε ποτέ στην υποστήριξη των αιτημάτων της περιφέρειας και του νομού. Το χρίσμα δεν το επεδίωξα. Οσοι το επεδίωξαν, θα έχουν και τα επίχειρα της προνομιακής θέσης της οποίας επεφύλαξαν τα κόμματά τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Όσον αφορά την αξιολόγηση της θητείας Κατσιφάρα δήλωσε: Είναι προφανές ότι εάν τη  θεωρούσα θετική, δεν θα ήμουν υποψήφιος. Δεν τον απορρίπτω τον κ.Κατσιφάρα, είναι φίλος και συναγωνιστής. Ωστόσο, θεωρώ ότι αυτά τα τριάμισι χρόνια θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα. Για αυτό θέτω υποψηφιότητα, επειδή πιστεύω ότι μπορώ να τα κάνω καλύτερα.

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις για τις ΜΚΟ και όσα είχε δηλώσει πριν από 14 χρόνια, όταν αποχώρησε από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος, αλλά σημασία έχει αυτή η δικαίωση να συνδυαστεί με την αλλαγή πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα λειτουργούν, διότι ασφαλώς δεν είναι όλες “αμαρτωλές”. Είναι μορφώματα που έχουν ανάγκη υποστήριξης από τους πολίτες μέσα από διαφανείς συνθήκες και καθιερωμένους τρόπους ελεγκτικής διαδικασίας».

 

 

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com