Ηλεία

Ένταση μεταξύ των πιστών στο Καπελέτο

Ακούστε το άρθρο

Ένταση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες και λίγο πριν την εορτή των Αγίων Θεοφανείων στην μικρή κοινωνία του Καπελέτου, εξαιτίας της απομάκρυνσης ενός μέλους από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου.

Του Κώστα Ζαφειρίου
kozapress@gmail.com

Προχθές το μεσημέρι ο αρχιερατικός επίτροπος αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Κωλέτης, κάλεσε παρουσία του εφημέριου του ναού Αγ. Νικολάου ιερομονάχου Αντωνίου Φωτοπούλου, τον κ.Γεώργιο Γεωργιτσόπουλο και του ανακοίνωσε ότι παύεται από  μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και στην θέση του τοποθετείται μια κυρία.

Ο κ. Γεωργιτσόπουλος που είναι και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, αν και ζήτησε να πληροφορηθεί τον λόγο της  απομακρύνσεώς του από τη θέση του Επιτρόπου, όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Μόλις πληροφορήθηκαν την  απομάκρυνση του κ. Γεωργιτσόπουλου τα υπόλοιπα τρία μέλη, εξέφρασαν την επιθυμία να παραιτηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους ζητήθηκε εφόσον επιμείνουν στην επιθυμία τους για παραίτηση να την καταθέσουν εγγράφως. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν εγγράφως και ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίουπ. Αντώνιος Φωτόπουλος (καταγωγή από το Καπελέτο) έχει ενημερώσει μέσω του αρχιερατικού επιτρόπου την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

«Γιατί με έπαυσαν;»

Ο απομακρυνθείς Επίτροπος κ. Γεώργιος Γεωργιτσόπουλος δήλωσε στην «Πατρίς»: «Ζητώ να πληροφορηθώ γιατί με απομάκρυναν από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο το οποίο διακονούσα με απόλυτη υπευθυνότητα από το 2010. Δεν έχω λάβει κάποια απάντηση από τον ιερομόναχο και εφημέριο του ναού». Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, (που δεν επιβεβαιώνονται) ο λόγος της απομάκρυνσης είναι επειδή ο κ. Γεωργιτσόπουλος είναι και πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου και η Ιερά Μητρόπολη έχει συστήσει στους εφημερίους για τις  θέσεις των Επιτρόπων να αποφεύγονται όσοι είναι και πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων.  Από το περιβάλλον του π. Αντωνίου, έγινε γνωστό ότι «ο ιερομόναχος που είναι στην ενορία περίπου οκτώ μήνες, δεν έχει προηγούμενα με κανένα από τους επιτρόπους, αλλά δεν ξέρουμε γιατί απομακρύνθηκε ο κ. Γεωργιτσόπουλος».

Το θέμα βέβαια είναι ότι πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο Καπελέτο, ενόψει και της εορτής των Θεοφανείων.

Όλη η επικαιρότητα