Ηλεία

Εντάσεις, φωνές και αποχωρήσεις στο Δημ. Συμβούλιο Ήλιδας – Ανεβαίνει το «θερμόμετρο!»

Ακούστε το άρθρο

-Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Ο χώρος θα δοθεί μόνο με απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής¨

-Γιάννης Λυμπέρης: «Δημοκρατικό δικαίωμα της παράταξής μου να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες»

«Φωτιά» έβαλε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας το αίτημα παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου Αμαλιάδας στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Γιάννη Λυμπέρη για την διεξαγωγή εκδήλωσης της παράταξής του και αυτό που κυριάρχησε, δυστυχώς όχι για πρώτη φορά, ήταν οι φωνές, η ένταση, η διακοπή της συνεδρίασης, οι αποχωρήσεις…

Και μάλιστα σε μία αίθουσα η οποία είχε κατακλυστεί και από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας.

Το χρονικό

Το θέμα δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο το έθεσε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ και αποφασίστηκε να παραταχθεί στην διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συγκροτηθεί τις προσεχείς ημέρες, καθώς η προεκλογική περίοδος ξεκινά επίσημα στις 26 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι δεν είναι σύνηθες να διεξάγονται πολιτικές εκδηλώσεις στο κλειστό γυμναστήριο και ζήτησε από την παράταξη της μειοψηφίας να σεβαστεί τη νομιμότητα. Καταδίκασε τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση του ‘Ηλείου’, κατηγορώντας τον κ. Λυμπέρη ότι εισέβαλε στην συνεδρίαση εκστομίζοντας χαρακτηρισμούς προς τα μέλη του Δ.Σ. και ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή στον τραμπουκισμό και το bullying, ενώ δήλωσε ότι οι δημοτικοί χώροι ανήκουν στους πολίτες.

Όλη η επικαιρότητα