Ελλάδα

Έντεκα τουρκικά πλοία γύρω από τα Ίμια

Ακούστε το άρθρο

Νέα ένταση φέρεται να δημιουργούν οι Τούρκοι, μετά το χτύπημα που δέχτηκε πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής,  από τουρκικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονας και προκάλεσε ζημιές στο πλοίο του ελληνικού λιμενικού.

Η τουρκική Hürriyet, με άρθρο που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, περιγράφει ένα… πολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από τα Ίμια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία.

Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14.45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.

Στο άρθρο, που έχει τίτλο «Η Ευρώπη διάλεξε την πλευρά της Ελλάδας», παρατίθενται οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αποκάλυψε ότι  το σκάφος του Λιμενικού το οποίο εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός κοντά στα Ίμια, ήταν συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατόπιν αυτού, η Hürriyet σχολιάζει πως μετά το πρώτο περιστατικό, το οποίο σχολίασε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ, Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του κόμματός του, υπήρξε και δεύτερο. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται το τουρκικό λιμενικό απέτρεψε ελληνικό πλοίο που ήθελε να πλησιάσει στα Ίμια.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Όλη η επικαιρότητα