Κόσμος

Εντοπίστηκαν 50 χρόνια μετά συντρίμμια αεροσκάφους με αστέρες ποδοσφαίρου

df07e1fe298d4f629dae05e01ead3899_xl.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μίσος αιώνας έχει περάσει περίπου από την αεροπορική τραγωδία του 1961 στη Χιλή που συνετρίβη στις 3 Απριλίου του 1961, σκοτώνοντας πολλά από τα μέλη της ομάδας Green Cross. Ωστόσο, ορειβάτες ανακάλυψαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες που σχετίζονται με ομάδες ποδοσφαίρου και στοίχισε τη ζωή και στους 24 επιβαίνοντες.

Η μοιραία πτήση του Douglas DC-3, μετέφερε τους περισσότερους από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της Green Cross δύο ημέρες μετά τον εκτός έδρας αγώνα με την Osorno Seleccion που έληξε 1-1.

Μία ακόμα πτήση είχε προγραμματιστεί για να μεταφέρει και τους υπολοίπους.

Η ομάδα των έμπειρων ορειβατών βρήκε το σημείο συντριβής 300 μίλια μακριά νότια από το Σαντιάγο.

«Μεγάλο μέρος της ατράκτου εξακολουθεί να είναι ανέπαφο, ενώ γύρω του βρίσκονται διάσπαρτα οστά. Αυτή η ιστορία ξαναγράφεται επειδή τα συντρίμμια δεν βρίσκονται εκεί που ανέφεραν οι επίσημες εκδοχές. Δε θέλουμε να πάρουν τα συντρίμμια σαν τρόπαια. Πρέπει να θυμόμαστε πως άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους εδώ και οι οικογένειές τους αξίζουν τον σεβασμό», σημείωσε ο Leonardo Albornoz.

Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής που χάθηκε στη συντριβή ήταν πιθανότητα ο Elisa Mourino που κέρδισε 25 κύπελλα για την Αργεντινή και σήκωσε το Κόπα Αμέρικα για τη χώρα του το 1955 και το 1959.

Πηγή: newmoney.gr

Όλη η επικαιρότητα